Walmark sărbătoreşte a 15-a aniversare

Walmark sărbătoreşte a 15-a aniversare

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 1

Zilele acestea (30.7.2005) s-au împlinit 15 ani de la înfiinţarea societăţii Walmark, cel mai mare producător Ceh, cu acţiune europeană de suplimenţi alimentari.

Zilele acestea (30.7.2005) s-au împlinit 15 ani de la înfiinţarea societăţii Walmark, cel mai mare producător Ceh, cu acţiune europeană de suplimenţi alimentari.

Compania Walmark Cehia, cu o cifră de afaceri consolidată pentru anul trecut ce depăşeşte 100 mil EURO, care oferă locuri de muncă în regiunea din nordul Moraviei la aproape 400 de persoane, cu filiale în şase ţări europene (Slovacia, România, Polonia, Ucraina, Ungaria şi Lituania) şi cu export în alte 15 ţări ale lumii, sarbatoreste 15 ani de la infiintare.

Walmark, iniţial firmă de familie, după activităţile comerciale de început cu un larg spectru de comodităţi, s-a concentrat în prima jumătate a anului 1991 asupra comerţului cu produse agricole, mai ales asupra exportului de seminţe speciale pentru scopuri alimentare. În a doua jumătate a anului 1991 şi-a lărgit activităţile cu vânzarea şi în cele din urmă cu producţia de băuturi nealcoolice. Începând cu anul 1992, societatea şi-a completat portfoliul cu importul şi apoi cu producţia proprie de preparate farmaceutice şi  parafarmaceutice, mai ales vitamine, suplimenţi alimentari şi mijloace de cosmetică preventivă.

In anul 2001, WALMARK a adoptat o strategie de lungă durată de orientare a firmei spre domeniul farmaceutic şi, în luna septembrie a aceluiaşi an, a vândut în primul rând divizia de produse agricole, iar la sfârşitul anului 2004 şi o mare parte a activelor sale din divizia de băuturi. Capitalul financiar, uman şi de cunoştinţe obţinut, este investit astăzi în dezvoltarea diviziei farmacie. Societatea a construit o fabrică de produse farmaceutice ce îndeplineşte normele GMP (practica corectă de producţie), care se numără printre cele mai moderne din Cehia. In anul 2003 WALMARK a devenit deţinătorul aprobării de fabricare a medicamentelor şi, în septembrie 2004, a început producţia primelor medicamente.

WALMARK nu-şi ascunde scopul strategic, ca până în anul 2007 să devină cel mai mare producător de suplimenţi nutritivi din regiunea Europei centrale şi de răsărit. Tomáš Macura, director general al societăţii, a menţionat: „In perioada actuală, suntem lider de piaţă în Cehua, Slovacia şi România. Incasările din vânzările de vitamine vrem să le completăm şi cu încasări din vânzarea de medicamente, care, într-un orizont de durată medie, vor trebui să contribuie cu un sfert la cifra de afaceri a societăţii. Dorim să ne atingem ţelurile în primul rând prin expansiune pe alte pieţe, prin lărgirea portofoliului cu domenii asemănătoare şi prin achiziţii“.

Pentru acest an, WALMARK plănuieşte investiţii mai mari de 13 mil. EURO în dezvoltarea diviziei farmaceutice. Principala investiţie, în valoare de 5,5 mil. EURO, va  consta în lărgirea capacităţii de producţie a fabricii de produse farmaceutice din Třinec şi în reconstrucţia noului centru logistic, capabil să aprovizioneze întreaga Europă. In plus, compania  caută potenţiale scopuri de achiziţie şi asta nu numai in Cehia, ci şi în alte state ale Europei. Caracterul internaţional al întreprinderilor firmei WALMARK este confirmat de realitatea că, în acest an, 55% din încasările consolidate ale societăţii sunt formate din încasările obţinute din vânzările din străinătate.

Cu toate investiţiile ridicate şi creşterea dinamică, WALMARK îşi menţine o stabilitate financiară ridicată şi independenţa. Din partea agenţiei de rating CRA Rating Agency, societatea are un rating favorabil de lungă durată, în banda de investiţie de gradul Baa.

Compania WALMARK, care din anul 2001 este o societate pe acţiuni, are 9 acţionari, persoane fizice de origine ceha. Acţiunile societăţii nu sunt comercializate public.

Începând cu anul 1997, anul înfiinţării filialei din România, compania Walmark România şi-a dezvoltat an de an un amplu program de implicare socială, fiind consecventă în sprijinirea acţiunilor caritabile şi manifestărilor sportive.

Astfel, Walmark România  va continua susţinerea sportivilor prin oferirea de suplimente alimentare, vitamine şi minerale, indispensabile organismului, precum si implicarea în viaţa comunităţii prin sprijinirea unor centre de copii şi bătrîni.

Prin înfiinţarea Clubului Sănătăţii care numără în prezent peste 60.000 de membri Walmark încearcă să fie cât mai aproape de clienţii săi oferindu-le atât ultimile informaţii despre o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată cât şi posibilitatea achiziţionării de produse la preţuri avantajoase.

Walmark ajută la construirea unei societăţi prietenoase cu toate generaţiile
11.12.2017

Walmark ajută la construirea unei societăţi prietenoase cu toate generaţiile

În cadrul politicii sale de donaţii, compania Walmark din Třinec vine cu primul proiect de anvergură CSR (Corporate Social Responsability), care doreşte să ajute la sporirea respectului faţă de persoanele în vârstă.

Citește mai mult
Vizualizări: 3
Walmark îşi lărgeşte capacităţile de fabricare
11.12.2017

Walmark îşi lărgeşte capacităţile de fabricare

Producătorul de suplimenţi nutriţionali şi medicamente din Třinec a încheiat construcţia noilor spaţii de producţie ale fabricii din Třinec. O parte componentă a noilor spaţii ale fabricii de produse farmaceutice corespunzătoare normelor GMP (practica corectă de producţie), care este deţinătoare a titlului Construcţia anului 2003 (atribuit de către oraşul Třinec la categoria construcţiilor cu caracter comercial), este şi noua hală de producţie pentru fabricarea tabletelor şi laboratorul pentru controlul prealabil de calitate.

Citește mai mult
Vizualizări: 43