Walmark ajută la construirea unei societăţi prietenoase cu toate generaţiile

Walmark ajută la construirea unei societăţi prietenoase cu toate generaţiile

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 3

În cadrul politicii sale de donaţii, compania Walmark din Třinec vine cu primul proiect de anvergură CSR (Corporate Social Responsability), care doreşte să ajute la sporirea respectului faţă de persoanele în vârstă.

Walmark a ajuns la un acord cu dioceza Bisericii evanghelice „Fraţii cehi” referitor la o colaborare reciprocă în cadrul proiectului “O societate prietenoasă cu toate generaţiile”. Proiectul se va strădui să crească prestigiul seniorilor în societate, să desfăşoare activităţi care să ducă la înlăturarea stereotipurilor trăite în legătură cu modul de privire a bătrâneţii şi să comunice deschis această temă peste generaţii. Scopul lui este de a modifica privirea pasivă asupra propriei bătrâneţi şi de a accepta stilul sănătos de viaţă în aşa fel, încât bătrâneţea să devină o fază respectată şi plină de valori a vieţii.

“Walmark se conduce de mulţi ani după principiul de a ajuta cât mai eficient pe cei care au cu adevărat nevoie de ajutor, fără a ţine cont cât de cunoscut este numele care stă în spatele unei activităţi sau a alteia. Intenţia politicii noastre de donaţii nu se schimbă. Se schimbă doar trecerea de la diferite acţiuni, la primul proiect de anvergură CSR în colaborare cu un partener” spune Tomáš Macura, directorul general al firmei Walmark.

Pentru “Societatea prietenoasă cu toate generaţiile”, Walmark asigură din punct de vedere financiar o campanie de popularizare a proiectului, asigură distribuirea materialelor informaţionale şi oferă daruri concrete diferitelor centre ale Diocezelor BEFC. Până la sfârşitul acestui an, într-un tiraj de 100.000 de exemplare va fi editată o broşură ce va fi trimisă în familii de pe tot teritoriul republicii. Publicaţia va oferi sfaturi şi informaţii pentru seniori, pentru membrii familiilor lor şi va constitui o reacţie la cele mai răspândite mituri despre bătrâneţe.

“Pentru companiile importante ar trebui să fie un lucru de la sine înţeles faptul că societatea în care îşi desfăşoară activitatea, nu trebuie privită ca o simplă piaţă de desfacere a produselor şi serviciilor. Walmark nu vrea să-şi vândă produsele doar în unicul scop al câştigului propriu. Vrem să păstrăm fidelitatea clienţilor noştri, iar publicului larg dorim să-i arătăm că ştim mai mult decât să facem faţă strategiei comerciale. Suntem convinşi că numărul acestor firme va creşte” a menţionat Kateřina Ondřejková, purtătoarea de cuvânt a firmei Walmark.

Calitatea vieţii bătrânilor din Rep. Cehă este influenţată de o serie de păreri false şi stereotipuri de idei ale majorităţii societăţii. Adesea, acestea sunt sub forma unei discriminări directe pe bază de vârstă. Pe lângă o influenţă directă a vieţii seniorilor, ele influenţează şi părerea celorlalte generaţii., au influenţă asupra bunăvoinţei integrării procesului ireversibil de îmbătrânire în planurile de viaţă ale generaţiilor mai tinere şi a preluării răspunderii pentru propria viaţă şi sănătate.

“Ne preocupăm de multă vreme şi în mod sistematic de problema bătrânilor. Avem în grijă aproximativ 4000 de bătrâni şi suntem convinşi că ştim ceva despre problemele lor şi ale membrilor familiilor lor. Suntem bucuroşi că datorită investiţiilor companiei Walmark care nu sunt supuse influenţelor timpului, putem să acţionăm activ împotriva prejudecăţilor larg răspândite şi să facem ceva cu problemele trecute mult timp cu vederea” a spus Eva Grollová, directorul proiectului.

Compania WALMARK  a fost înfiinţată în anul 1990, iar activităţile ei s-au lărgit treptat în mai multe domenii. De câţiva ani, firma îşi declară orientarea strategică în domeniul farmaceutic şi, după vânzarea diviziei agricole din anul 2001 şi a unei importante părţi din activele diviziei de băuturi la sfârşitul anului 2004, acum se concentrează din plin asupra pieţei suplimenţilor nutritivi şi a medicamentelor. În anul 2001 firma a fost transformată din societate cu răspundere limitată, în societate pe acţiuni, care la ora actuală are 9 acţionari, persoane fizice.

Walmark îşi lărgeşte capacităţile de fabricare
11.12.2017

Walmark îşi lărgeşte capacităţile de fabricare

Producătorul de suplimenţi nutriţionali şi medicamente din Třinec a încheiat construcţia noilor spaţii de producţie ale fabricii din Třinec. O parte componentă a noilor spaţii ale fabricii de produse farmaceutice corespunzătoare normelor GMP (practica corectă de producţie), care este deţinătoare a titlului Construcţia anului 2003 (atribuit de către oraşul Třinec la categoria construcţiilor cu caracter comercial), este şi noua hală de producţie pentru fabricarea tabletelor şi laboratorul pentru controlul prealabil de calitate.

Citește mai mult
Vizualizări: 43
Walmark construieşte un nou centru de logistică
11.12.2017

Walmark construieşte un nou centru de logistică

După lărgirea capacităţii fabricii din Třinec în toamna anului trecut, a venit rândul unei investiţii sub forma construirii unui nou centru de logistică, capabil să aprovizioneze întreaga Europă. Ambele investiţii constituie o reacţie la creşterea cu succes a vânzărilor obţinute de divizia farmaceutică.

Citește mai mult
Vizualizări: 23