Walmark îşi lărgeşte capacităţile de fabricare

Walmark îşi lărgeşte capacităţile de fabricare

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 43

Producătorul de suplimenţi nutriţionali şi medicamente din Třinec a încheiat construcţia noilor spaţii de producţie ale fabricii din Třinec. O parte componentă a noilor spaţii ale fabricii de produse farmaceutice corespunzătoare normelor GMP (practica corectă de producţie), care este deţinătoare a titlului Construcţia anului 2003 (atribuit de către oraşul Třinec la categoria construcţiilor cu caracter comercial), este şi noua hală de producţie pentru fabricarea tabletelor şi laboratorul pentru controlul prealabil de calitate.

Lărgirea spaţiilor de producţie aduce o îmbunătăţire a proceselor de fabricaţie şi o sporire a calităţii metodelor interoperaţionale din motivul GMP. Directorul de producţie şi logistică, domnul Miroslav Haratek a afirmat: „Vom spori treptat capacitatea de producţie. În noiembrie vom începe funcţionarea de probă, în cadrul căreia vom efectua măsurarea zgomotului,a iluminatului, validarea şi toate celelalte operaţii, conform GMP. Luăm în considerare creşterea imediată a producţiei de tablete blister cu aproximativ 50%. Scopul nostru este de a spori capacitatea producţiei de tablete cu 100% şi presupunem că, păstrând ritmul actual de creştere a cifrei de afaceri, vom atinge acest lucru în cursul anului 2007.  

Până la încheierea acestui an va spori numărul angajaţilor la linia de fabricare a tabletelor cu 6 persoane. În cursul următorilor 2 ani treptat, se va ajunge la crearea a 7 noi locuri de muncă, care dacă luăm în considerare cele 3 schimburi, vor însemna încă 21 de noi locuri de muncă. „Noile locuri de muncă vor fi ocupate de angajaţi care au lucrat la noi la divizia farmacie, dar care datorită caracterului sezonier al muncii, nu sunt încadraţi între angajaţii permanenţi sau cei ai fostei noastre divizii alimentare, concediaţi în cursul acestui an datorită surplusului de forţă de muncă“ a menţionat directorul de personal, doamna Alena Zahradníková.

Lărgirea capacităţii de fabricare constituie o reacţie la creşterea cu succes de lungă durată a  diviziei farmacie care, faţă de anul trecut, şi-a sporit vânzările cu 20%. Compania Walmark care acţionează pe piaţa din Cehia de 15 ani deja, funcţionează astăzi drept o companie internaţională. Filialele sale se află în Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Ucraina şi cea mai nouă în Lituania, produsele fiind însa exportate în alte 15 ţări. Încă din acest an, compania Walmark va începe construcţia unui nou centru logistic, capabil să aprovizioneze întreaga Europă şi astfel, va crea în anul viitor aproximativ 20 de noi locuri de muncă.   

„Creşterea evidentă a vânzărilor, şi aceasta cu zeci de procente la mijlocul anului, este înregistrată pe toate pieţele. Recordul în dinamica acestei creşteri îl deţine filiala noastră din România care, după câţiva ani reuşeşte să-şi sporească cifra intermediară de afaceri cu mai bine de 50%, fapt datorită căruia, Walmark este astăzi numărul unu pe piaţa românească a

suplimenţilor nutriţionali, aşa cum este de atâţia ani în Cehia şi Slovacia. Cota de vânzări consolidate a grupului WALMARK, realizată pe pieţele internaţionale, ar trebui să depăşească 50% în acest an“ a precizat directorul general, Tomáš Macura.  

Compania WALMARK a fost înfiinţată în anul 1990, iar activităţile ei s-au lărgit treptat în mai multe domenii. De câţiva ani, firma îşi declară orientarea strategică în domeniul farmaceutic şi, după vânzarea diviziei agricole din anul 2001 şi a unei importante părţi din activele diviziei de băuturi la sfârşitul anului 2004, acum se concentrează din plin asupra pieţei suplimenţilor nutriţionali şi a medicamentelor. În anul 2001 firma a fost transformată din societate cu răspundere limitată, în societate pe acţiuni, care la ora actuală are 9 acţionari, persoane fizice din Cehia. Ţelul strategic al companiei este ca până în anul 2007, să devină cel mai mare producător de suplimenţi nutriţionali din regiunea Europei centrale şi de răsărit şi să-şi lărgească portofoliul produselor fabricate.

Walmark construieşte un nou centru de logistică
11.12.2017

Walmark construieşte un nou centru de logistică

După lărgirea capacităţii fabricii din Třinec în toamna anului trecut, a venit rândul unei investiţii sub forma construirii unui nou centru de logistică, capabil să aprovizioneze întreaga Europă. Ambele investiţii constituie o reacţie la creşterea cu succes a vânzărilor obţinute de divizia farmaceutică.

Citește mai mult
Vizualizări: 23
WALMARK a făcut publice datele preliminare referitoare la cifra sa de afaceri pentru anul 2005
11.12.2017

WALMARK a făcut publice datele preliminare referitoare la cifra sa de afaceri pentru anul 2005

Hotărârea de a se orienta strict către producţia farmaceutică s-a dovedit corectă.

Citește mai mult
Vizualizări: 1