Walmark construieşte un nou centru de logistică

Walmark construieşte un nou centru de logistică

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 23

După lărgirea capacităţii fabricii din Třinec în toamna anului trecut, a venit rândul unei investiţii sub forma construirii unui nou centru de logistică, capabil să aprovizioneze întreaga Europă. Ambele investiţii constituie o reacţie la creşterea cu succes a vânzărilor obţinute de divizia farmaceutică.

Noul centru de logistică cu o suprafaţă de 4.100 m² se va afla în fostul areal al diviziei alimentare din Český Těšín (Tovární ulice). Compania ZIPP Brno a câştigat concursul de antreprenor al noii construcţii ce va fi realizată după proiectul Ing. Arh. Ladislav Bartoš. Termenul estimat de finalizare a construcţiei este stabilit în luna mai a acestui an.

„Acest depozit modern al produselor finite, cu o capacitate de 7.000 de locuri de paleţi şi cu posibilitatea de lărgire modulară a capacităţii, va fi dotat cu cel mai nou sistem de coordonare prin calculator, iar alte servicii logistice vor constitui părţi componente ale sistemului. După încheierea construcţiei, din vară ni se va uşura procesul de restructuralizare a proceselor interne, iar serviciile pentru clienţi se vor desfăşura mult mai rapid“ a menţionat Miroslav Haratek, directorul pentru producţie şi logistică al companiei Walmark.

Mărirea de anul trecut a fabricii din Třinec
şi construcţia noului centru de logistică aduc noi locuri de muncă în regiune. „Pe lângă cei 417 angajaţi ai societăţii-mamă, anul acesta vor apărea aproximativ încă 30 de locuri de muncă. Noile locuri de muncă vor fi ocupate de oameni calificaţi, care au lucrat înainte pentru noi şi care din cauza producţiei sezoniere, nu se numără printre angajaţii permanenţi. Vom căuta şi printre aceia care au fost eliberaţi din posturi din motive organizatorice, legate de vânzarea de anul trecut a diviziei de băuturi” a spus directorul general Tomáš Macura.

Numitorul comun al investiţiilor Walmark îl constituie ţelurile de lungă durată ale companiei în domeniul producţiei şi vânzării de vitamine, suplimenţii alimentari şi mai nou, medicamente cu vânzare liberă. Investiţia centrului de logistică, în valoare de peste 80 de milioane de coroane cehe (inclusiv dotările şi tehnica de manipulare), va fi finanţată de Walmark din resursele proprii şi credite bancare.

Walmark îşi menţine o mare stabilitate şi independenţă financiară în ciuda investiţiilor ridicate şi a creşterii dinamice . Cota-parte a resurselor străine din bilanţul firmei este mai mică de 50%, iar din partea agenţiei de rating CRA Rating Agency, compania are un rating favorabil de lungă durată în banda de investiţii de gradul Baa.

Conform celor spuse de directorul general Tomáš Macura „creşterea stabilă a companiei WALMARK, care la ora actuală este lider pe piaţa suplimenţilor alimentari nu numai pe pieţele tradiţionale din Rep. Cehă şi Slovacia, ci şi în România, Polonia şi Bulgaria, constituie îndeplinirea scopului strategic ca cel târziu în anul 2007, să devină cel mai mare producător de suplimenţi alimentari din regiunea Europei centrale şi de răsărit. Din viziunea îndrăzneaţă şi greu de atins, cum era considerat acest scop acum cinci ani, acum el s-a transformat într-o realitate nu prea îndepărtată“.

WALMARK a făcut publice datele preliminare referitoare la cifra sa de afaceri pentru anul 2005
11.12.2017

WALMARK a făcut publice datele preliminare referitoare la cifra sa de afaceri pentru anul 2005

Hotărârea de a se orienta strict către producţia farmaceutică s-a dovedit corectă.

Citește mai mult
Vizualizări: 1
Maratoniştii Walmark
11.12.2017

Maratoniştii Walmark

România – reprezentată cu cinste la Campionatele Mondiale de cros şi semi-maraton ale veteranilor din Austria de echipa de maratonişti Walmark.

Citește mai mult
Vizualizări: 4