Walmark are un nou centru de distribuţie

Walmark are un nou centru de distribuţie

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 6

Investiţia în construcţia centrului de distribuţie în valoare de 80 milioane de coroane cehe este o reacţie la permanenta creştere a companiei.

Walmark şi-a construit un modern depozit de produse finite cu o suprafaţă de 4.100 m2 şi cu o capacitate de 7.000 de locuri de paleţi în arealul propriu din Český Těšín, care până la sfârşitul anului 2004 a aparţinut diviziei băuturilor nealcoolice. „La această investiţie ne-a dus în primul rând capacitatea insuficientă a spaţiilor de depozitare, datorită creşterii continue a producţiei şi a vânzărilor. În acest moment, capacitatea totală a tuturor depozitelor Walmark este de 3.500 de locuri de paleţi, din care doar 1.500 sunt proprii iar 2000 externe. Investiţia în centrul de distribuţie aduce o scădere a cheltuielilor pentru servicii externe, scurtarea perioadei de expediţie a pachetelor şi în primul rând, un standard mai ridicat de depozitare.“ spune directorul general Tomáš Macura, care continuă: „Noul centru de distribuţie va folosi sistemul de calcul pentru „comanda depozitelor“ pe baza unor aparate cititoare ale codurilor de bare, legate la sistemul informaţional al întreprinderii SAP R/3. Sistemul înlesneşte o utilizare superioară a capacităţii de depozitare şi o urgentare a procesului de pregătire a trimiterilor.

 „În noul centru de distribuţie vom angaja până la sfârşitul anului cam 10 muncitori, care vor fi aleşi dintre aceia, care au fost concediaţi din cauza modificărilor organizatorice legate de vânzarea diviziei de băuturi“ spune Alena Zahradníková, director de personal. „Vom muta la Český Těšín şi 30 din angajaţii actuali, care îşi vor schimba locul de profesare al muncii în legătură cu serviciile logistice, serviciul pentru clienţi (call center), etc. Dezvoltarea din acest an a fabricii de producţie din Třinec şi construcţia noului centru de distribuţie vor aduce regiunii cca 30 de noi locuri de muncă”.

 Începerea funcţionării centrului de distribuţie în august 2006 va fi precedată de implementarea implementarea softului logistic, şcolarizarea personalului de deservire şi livrarea tehnicii de manipulare. Într-o primă fază vor fi dotate cu tehnică aproximativ 5.000 de poziţii. În cazul păstrării creşterii actuale a producţiei, Walmark ia în calcul faptul că această capacitate a centrului logistic (de 7.000 de locuri de paleţi) va fi suficientă timp de 3 ani. De aceea, încă de pe acum are pregătit un proiect pentru alte 2 etape de lărgire a centrului. Capacitatea totală după încheierea celor 3 etape ar trebui să fie de cca 15 mii de locuri de paleţi.

Firma răspunzătoare de construcţie, realizată după proiectul ing. arch. Ladislav Bartoš este compania ZIPP Brno. Walmark a finanţat construcţia prin combinarea resurselor proprii şi a leasingului.

WALMARK trece la anul economic
11.12.2017

WALMARK trece la anul economic

Perioada anului economic oglindeşte mai bine caracterul sezonier al producţiei farmaceutice.

Citește mai mult
Vizualizări: 10
Echipa Walmark a castigat  Maratonului DHL Stafeta Carpatilor!
11.12.2017

Echipa Walmark a castigat Maratonului DHL Stafeta Carpatilor!

Echipa Walmark a castigat detasat si in acest an maratonul DHL la sectiunea masculina pe echipe cu un timp de 2 ore si 47 de minute.

Citește mai mult
Vizualizări: 5