WALMARK trece la anul economic

WALMARK trece la anul economic

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 10

Perioada anului economic oglindeşte mai bine caracterul sezonier al producţiei farmaceutice.

Compania WALMARK trece anul acesta de la anul calendaristic, la aşa-zisul an economic, ce durează de la 1.06. la 31.05. Rezultatele sale vor prezenta în viitor în ciclul iunie-mai. Din această cauză, compania nu şi-a încheiat rezultatele administrării la data de 31.12.2005, ci va elabora bilanţul contabil statutar, inclusiv auditul, la data de 31.05.2006.

Conform rezultatelor preliminare, pentru perioada ianuarie-mai 2006 WALMARK a obţinut pentru grupul său de întreprinderi o cifră de afaceri consolidată în mărime de 1,03 mld Kč. Este cu 13% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2005 şi cu 3% mai mult decât prevedea planul comercial. Numai cifra de afaceri a companiei-mamă WALMARK, s.a. Třinec pentru aceeaşi perioadă (ianuarie-mai 2006) a atins valoarea de 602 mil. Kč. Este cu 8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Walmark, care nu demult şi-a deschis în Bulgaria a şaptea filială în străinătate (Slovacia, Polonia, România, Ungaria, Ucraina, Lituania şi Bulgaria) îşi exportă produsele proprii prin intermediul distribuitorilor locali în alte optsprezece ţări ale lumii. „În primele cinci luni calendaristice ale anului 2006 am reuşit să sporim vânzarea intermediară a produselor noastre în toate ţăriile, cu excepţia Ucrainei. Creşterea vânzărilor intermediare în această perioadă a reprezentat în Rep. Cehă 6%, în Slovacia 4%, în Polonia 25%, în România 60%, în Ungaria 54%. Filiala din Lituania, care şi-a început activitatea comercială de-abia în aprilie 2005, a înregistrat o creştere intermediară de 250%. Compania a înregistrat o scădere a vânzărilor doar în Ucraina, şi asta ca urmare a problemelor cu înregistrarea produselor. Exportul în celelalte ţări în afara filialelor pe primele 5 luni ale acestui an a sporit cu 6%“ a afirmat directorul general Tomáš Macura. 

Firma preconizează o continuare a accelerării activităţilor din străinătate. Încasările realizate pe pieţele internaţionale constituie deja mai bine de 55% din cifra de afaceri consolidată a grupului. WALMARK este astăzi lider de piaţă în domeniul suplimenţilor alimentari pe pieţele naţionale din Cehia, Slovacia, Polonia, România şi Bulgaria, pe piaţa ungară fiind pe poziţia a treia, iar în Lituania deocamdată pe poziţia a cincea.

Grupul de întreprinderi WALMARK a înregistrat la sfârşitul anului economic, adică la data de 31.05.2006, un număr de 820 angajaţi, din care 393 la societatea-mamă. Cu toată dezvoltarea dinamică, WALMARK îşi menţine independenţa şi o stabilitate financiară ridicată. Cota-parte a resurselor străine în bilanţul firmei este mai mică de 50%.

Echipa Walmark a castigat  Maratonului DHL Stafeta Carpatilor!
11.12.2017

Echipa Walmark a castigat Maratonului DHL Stafeta Carpatilor!

Echipa Walmark a castigat detasat si in acest an maratonul DHL la sectiunea masculina pe echipe cu un timp de 2 ore si 47 de minute.

Citește mai mult
Vizualizări: 5
Farmaceuticele au succes în Třinec
11.12.2017

Farmaceuticele au succes în Třinec

Walmark a publicat rezultatele auditate ale gestiunii sale financiare.

Citește mai mult
Vizualizări: 5