Aventurile unei „mămici olimpice“

Aventurile unei „mămici olimpice“

Publicat: 01.03.2011

Vizualizări: 0

Am realizat curând că Ștefăniță era un spirit creativ. I-am hrănit acest mod de a face lucrurile, l-am încurajat.  citeşte mai mult ...

 

Ieșeam și ne plimbam ore în șir, povestind și analizând ce se întâmpla în jurul nostru. Apoi, lecturile au devenit din ce în ce mai diversificate. Una dintre deciziile valoroase ale aventurii de mămică olimpică a fost alegerea ...

"Sunt o mămică fericită. L-am crescut pe Ștefăniță în spiritul unei mari competiții – viața. În primii ani i-am citit mult și am povestit mult despre tot ceea ce citeam.

Am realizat curând că Ștefăniță era un spirit creativ. I-am hrănit acest mod de a face lucrurile, l-am încurajat. Ieșeam și ne plimbam ore în șir, povestind și analizând ce se întâmpla în jurul nostru. Apoi, lecturile au devenit din ce în ce mai diversificate. Albume de poze, jucării, puzzle-uri și jocuri de construcții. Eram fascinată de modul în care îmbina lucrurile și se putea amuza cu obiectele din jurul său creând altele noi din nimic.

În căutarea unor suplimente alimentare care să-l ajute în dezvoltarea sa, chiar înainte de a începe școala, am descoperit Ministelari. Am început să-i dau în timpul meselor câte o capsulă pe zi, așa cum scria în prospect. Primul concurs l-a câștigat în clasa întâi, fiind laureat la nivel național într-o competiție de eseuri. Pe tot parcursul ciclului gimnazial i-am dat Ministelari și am văzut cum puterea sa de muncă devenea un adevărat simbol pentru el. Citea și scria, compunea și desena, încercând să simplifice schematizând ce învăța la școală. Concursurile au continuat, iar succesele au urmat efortului de înțelegere și muncii depuse. La zece ani, băiatul meu deja cotrobăia cu interes în biblioteca familiei, încercând să aleagă „cărți frumoase“, cum zicea el, de citit.

Sunt mândră de el și de toate succesele repurtate la concursuri și olimpiade. Am fost alături de el în permanență, susținându-i eforturile și încercând să-l ajut. El devenind olimpic și o figură cunoscută a orașului mic în care s-a născut, printr-o inteligență ageră și multă creativitate, m-a făcut să mă gândesc la mine ca la o „mămică olimpică“ – în fond, am făcut tot ceea ce am putut pentru a-i da un start bun în viață. Una dintre deciziile valoroase ale aventurii de mămică olimpică a fost alegerea Ministelari. Știu că nu produsul l-a făcut deștept pe Ștefăniță, dar sunt convinsă că acesta i-a crescut potențialul nativ până la nivel de olimpiadă."

Carmen, 42 de ani, Drobeta-Turnu Severin

 

 Idei sănătoase

  • Oferă-i copilului tău un măr în locul unei prăjituri. Acest lucru îi va întări sistemul osos.
  • Începeți diminețile împreună cu puiul dumneavoastră, mâncând cereale integrale. Acestea dau un tonus bun organismului și întăresc oasele.
  • Vitamina D ajută la absorbția calciului în organism. Pentru sinteza acesteia se recomandă plimbări prin locuri însorite de minim 15 minute.

 

Gerald Flintoaca-Filip

Consultant  Walmark

Recomandarea Walmark

Susţinerea și dezvoltarea sistemului nervos la copii pot fi realizate printr-o alimentaţie echilibrată, cu pește proaspăt, deoarece conţine acizi grași Omega 3 DHA și EPA, esenţiali în dezvoltarea sistemului nervos, cu fructe și legume proaspete, deoarece conţin numeroase vitamine și minerale, cu lapte și produse derivate din lapte. Mișcarea, activităţile fizice în aer liber vor avea un efect pozitiv asupra dezvoltării armonioase a copiilor.