Ieşirea sănătoasă
Publicat: 15.03.2011
Vizualizări: 3
Iarna ne lasă pe toţi într-o stare de moleşeală şi indiferenţă faţă de propriul corp şi de sănătate. Vă propunem ieşirea din starea de letargie a iernii şi intrarea alături de primăvară într-un ritm energic, alert şi sănătos, cu plimbări prin parcurile ţării.
În continuare vă vom da câteva detalii despre parcurile noastre preferate, aşteptând pe adresa redacţiei opiniile dumneavoastră, însoţite de parcurile şi locurile preferate de plimbare, care pot apărea în numărul următor pentru toţi cititorii noştri, ca alternative sănătoase de petrecere a timpului liber.
Parcul Cişmigiu se află în centrul Capitalei, fiind cel mai vechi parc din Bucureşti şi, după spusele multora, şi cel mai frumos. Acesta a fost decorat cu grote artificiale, covoare de flori, poduri şi fântâni. Istoria sa începe încă de pe la 1779, când domnitorul Ţării Româneşti, Alexandru Ipsilanti, a ordonat construirea a două cişmele cu apă bună de băut. Denumirea parcului vine tocmai de la acestea şi de la meşterul care trebuia să le facă, supranumit şi „Marele Cişmigiu”, adică cel ce se îngrijeşte de cişmele. Întinzându-se pe o suprafaţă de aproximativ 17 hectare, Cişmigiul oferă o atmosferă romantică şi caldă cu zecile de alei care-l străbat, fiind locul perfect pentru o plimbare, o ieşire cu bicicleta sau pur şi simplu o conversaţie cu prietenii sau familia pe iarbă sau pe băncuţele amenajate ici şi colo.
Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este al treilea parc ca mărime din Europa şi o construcţie minunată şi spectaculoasă ca mijloace creative la vremea aceea (anul 1900) utilizate pentru construirea sa. Sute de arbori din specii rare au fost aclimatizaţi, iar întregul sti l romantic se poate vedea prin aleile întortocheate, sălciile de pe marginea lacului, podul suspendat şi castelul medieval, cât şi cele câteva podete din beton care imită scoarţa de copac. Centrul parcului îl reprezintă lacul pe care te poţi plimba cu barca trăind pe valurile Romanescului adevărate momente de relaxare şi sublim.
Parcul Herăstrău este locul ideal pentru ieşirile cu cei mici. Aceştia au o suprafaţă imensă de joacă şi locuri special amenajate pentru ciclism, skating, cât şi sporturi nautice şi navigaţie, fiind dotat cu şalupe, hidrobiciclete şi vaporaşe. Parcul este situat pe malul lacului Herăstrău şi beneficiază de o vegetaţie bogată arboricolă de sălcii, plopi, arţari, frasini şi tei. Fiind cel mai mare parc al Capitalei, Herăstrăul atrage zilnic o mulţime de oameni care se bucură de aleile sale sau de multiplele localuri şi cafenele terase amenajate în el. Printre atracţiile sale se numără şi un teatru de vară, pavilioane de expoziţii Expo Flora, Insula Trandafirilor, Insula Plopilor şi Grădina Japoneză, amenajată în anul 1998, cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România şi al Fundaţiei Comemorative a Expoziţiei Mondiale Japoneze.
Grădina Botanică ne place mult pentru ansamblul minunat de vegetaţie şi aerul sălbatic liniştit pe care-l emană. Acesta este un loc al visării şi al descoperirilor vegetale ca serele cu expoziţii şi colecţii de orhidee, palmieri şi plante carnivore. Dacă doriţi să îmbinaţi o ieşire frumoasă împreună cu multe lucruri interesante de văzut, vă recomandăm Grădina Botanică pentru delectarea şi educarea micuţilor despre natură, în aer liber. Aceasta este una dintre cele mai vechi din ţară, fiind structurată în 12 sectoare, din care cele mai spectaculoase sunt rozariul, o impresionantă colecţie de trandafiri din toată lumea, complexul de sere, sectorul ornamental şi sectorul de recreere şi odihnă amenajat în stil peisajer, ideal pentru un strop de relaxare şi frumos în mijlocul florilor. Ieşiţi în natură cu familia, copiii şi bunicii şi bucuraţi-vă de plimbări sănătoase.
Ieşiţi în natură cu familia, copiii şi bunicii şi bucuraţi-vă de plimbări sănătoase.
Vă aşteptăm propriile locuri de regăsire, parcuri şi grădini care vă îmbată simţurile şi până atunci vă dorim primăvară plăcută!