Învață să-ți păstrezi mintea limpede și puterea de concentrare!

Învață să-ți păstrezi mintea limpede și puterea de concentrare!

Publicat: 21.04.2011

Vizualizări: 289

Dincolo de oboseală, de plictiseală sau de alţi factori care vă pot distrage atenţia, concentrarea e o capacitate care depinde mult de tonusul personal și e puternic influenţată de circulaţia sangvină.

Puterea de concentrare a fiecărui om e condiţionată de starea sa de sănătate.  E drept că o serie de exerciţii mintale o pot îmbunătăţi, dar pentru a o menţine în formă și la vârste înaintate, deseori concentrarea are nevoie de un sprijin natural

Dumneavoastră cât de bine controlaţi această capacitate? Vă puteţi concentra pe mai multe activităţi deodată?

Scăderea puterii de concentrare şi senzaţia de mâini şi picioare reci sunt două dintre cele mai neplăcute efecte ale unei circulaţii sangvine deficitare, care afectează peste 30% dintre români.  


Mâinile şi picioarele reci se întâlnesc în boala arterială periferică. Este foarte important ca pacientul să respecte următoarele recomandări: să renunţe la fumat, cu ajutorul medicului cardiolog să reducă nivelul colesterolului, al tensiunii arteriale (la pacienţii cu hipertensiune arterială), al glicemiei (la pacienţii cu diabet zaharat), să-şi menţină greutatea în limite normale, să facă exerciţii fizice, să poarte ciorapi groşi şi încălţăminte groasă iarna.