Colesterolul duşmanul din alimente

Colesterolul duşmanul din alimente

Publicat: 15.04.2011

Vizualizări: 29

Greşelile pot fi reparate. E un lucru pe care il înveţi de mic, când faci prima prostioară, când, de exemplu, ai vărsat farfurioara cu dulceaţă pe faţa de masă nou cumpărată. Chiar dacă mama, iniţial, s-a supărat, ulterior ţi-a zâmbit şi ţi-a spus că nu-i bai, că se poate repara. De-a lungul vieţii, te confrunţi cu o sumedenie de astfel de situaţii, unele mai grave, altele mai puţin, dar care pot fi îndreptate.

Când vine vorba de inima ta însă, nu mai ai acest avantaj. Ea nu are voie să dea niciodată greş, iar tu îi poţi pune numeroase piedici. Şi probabil cea mai periculoasă e atunci când nu ai un stil de viaţă sănătos şi eşti prizonier al unei alimentaţii haotice.

Colesterolul, dacă-l scapi astfel de sub control, devine unul dintre cei mai mari duşmani ai inimii. Deja nu mai e un secret că un nivel ridicat al colesterolului stă la originea majorităţii bolilor cardiovasculare, care în ţările occidentale reprezintă prima cauză de mortalitate. Dacă-l laşi să-şi facă de cap şi nu-l controlezi, inima ta va primi din ce în ce mai puţin sânge. Rezultatul poate fi tragic! Dar, din fericire, tragediile pot fi uşor evitate dacă, aşa cum zic mai toţi cardiologii, ne dedicăm unui stil de viaţă sănătos şi punem în aplicare o strategie corectă de hrănire.