În pas alert către o primăvară de poveste
Publicat: 13.03.2015
Vizualizări: 18
Primăvara, sezonul reînnoirilor, se scriu deseori cele mai frumoase poveşti de dragoste. În parfumul cireşilor înfloriţi, toate sufletele care şi-au ţinut la adăpost emoţiile şi trăirile pe timpul iernii sunt pregătite să înflorească în căutarea unei perechi.
Nu mai e nici un secret că, odată cu venirea primăverii, cu ieşirea din hibernare a hormonilor, cu primele nuanţe de verde din peisaj, atât bărbaţii, cât şi femeile îşi mută concentrarea pe aspectul fizic.
Iar dacă bărbaţii scapă destul de uşor de această preocupare, pentru femei, lupta e ceva mai complicată. Cu primele raze de soare, în garderoba feminină reapar fustele, context în care grija pentru aspectul picioarelor, o veritabilă „armă mortală“ în arsenalul de seducţie, devine prioritară.
Picioarele unei femei sunt considerate, dincolo de clişee, o carte de vizită. Pare o judecată misogină, o încadrare forţată în nişte tipare, dar timpul a impus-o ca pe una naturală. Bărbaţilor le plac femeile cu picioare frumoase, iar femeile se simt mai bine când ştiu că sunt admirate. Dar asta nu înseamnă că dacă nu am fost înzestrate de la natură cu picioare de catwalk ar trebui să credem că suntem condamnate să rătăcim într-o depresie perpetuă. Din fericire, cu sprijinul unor remedii naturiste şi eventual al unor trucuri vestimentare, orice femeie se poate mândri cu picioarele ei şi poate ţine la distanţă duşmani precum varicele, eczemele sau tromboflebitele.
Întâi de toate, fiecare dintre noi ar trebui să se accepte aşa cum este şi în primul rând să se gândească la sănătatea personală. Apoi, decât să ne plângem întotdeauna că avem picioare prea groase, prea subţiri, cu paranteze şi aşa mai departe, mai bine să facem sport şi să ne îngrijim ca aspectul lor să fie cât mai sănătos cu putinţă.
Mai mult decât oricare altă parte a corpului, picioarele au nevoie de mişcare. Lipsa de activitate fizică, sedentarismul, se reflectă imediat în sănătatea picioarelor. În lipsa mişcării efectuate constant, la aceeaşi intensitate, apar efectele negative care se produc şi se întreţin unele pe altele. Lipsa de mişcare duce la reducerea tonusului muscular, care determină o proastă circulaţie sangvină şi limfatică. De aici, posibilitatea apariţiei picioarelor umflate, a varicelor şi durerilor de picioare. Preocuparea, activitatea de îngrijire şi mişcarea sunt primele reguli pe care trebuie să le impunem asupra depresiilor şi complexelor, iar rezultatele vor aduce zâmbetul pe buze şi ne vor da siguranţa aceea care creează aura fascinantă de încredere a oricărei femei. Nu lăsaţi picioarele obosite, gleznele umflate sau varicele să vă strice o primăvară de poveste. Cu puţină atenţie şi eventual urmând sfaturile doctorului de familie, puteţi să vă recâştigaţi încrederea în sine şi să aveţi cele mai frumoase picioare şi sănătoase picioare.