Picioare frumoase si sanatoase

Picioare frumoase si sanatoase

Publicat: 07.05.2011

Vizualizări: 0

Ce putem face pentru a ameliora aspectul fizic al picioarelor?

Suntem expusi la temperaturi ambientale mai ridicate in aceasta perioada, iar cand si umiditatea este crescuta, temperatura aparenta resimtita de corpul uman este mult mai mare.   Varicele dau un aspect inestetic picioarelor, atat la femei, cat si la barbati,  si totodata, in prezenta unor factori favorizanti, pot deveni suparatoare.

Gerald Flintoacă-Filip

Consultant Walmark

Odata cu venirea anotimpurilor mai calde, fiecare  dintre noi scoatem din dulapuri hainele de vara si de aceea ne concentram pe solutii pentru a avea un trup armonios, picioare frumoase si un abdomen cat mai plat.

Picioarele sunt foarte importante. Alimentatia bogata in grasimi din timpul iernii si lipsa miscarii si-au pus amprenta asupra aspectului fizic.

Ce putem face pentru a ameliora aspectul fizic al picioarelor?

Suntem expusi la temperaturi ambientale mai ridicate in aceasta perioada, iar cand si umiditatea este crescuta, temperatura aparenta resimtita de corpul uman este mult mai mare. Caldura excesiva produce vasodilatatie la nivelul membrelor inferioare, sangele stagneaza in vasele dilatate si se agraveaza varicele (vene superficiale dilatate, cu traiect sinuos,  localizate în principal la nivelul membrelor inferioare). Varicele dau un aspect inestetic picioarelor, atat la femei, cat si la barbati,  si totodata, in prezenta unor factori favorizanti, pot deveni suparatoare. 

Obezitatea, pe langa greutatea mai mare ce apasa asupra membrelor inferioare, prin tulburarile neuro-endocrine si metabolice pe care le implica influenteaza troficitatea peretelui venos si agraveaza varicele. Este foarte important sa reducem greutatea corporala si acest lucru poate fi realizat cu ajutorul acidului linoleic conjugat (prezent in suplimentul alimentar Clarinol + ceai verde). Acidul linoleic conjugat este un acid gras polinesaturat, extras din sofran - sursa absolut naturala, care ajuta la scoaterea grasimilor din depozite si la arderea acestora in beneficiul masei musculare. Rezultatele unui studiu clinic de sase luni a evidentiat reducerea masei adipoase in primul rand la nivelul abdomenului si, mai ales la femei, la nivelul picioarelor.

Exista persoane in cazul carora senzatia de frig persista si la temperaturi ridicate, iar uneori este asociata cu amorţeli ale degetelor de la mâini sau picioare, precum şi crampe musculare la nivelul membrelor inferioare, datorate unei circulatii periferice deficitare atat la nivelul arterelor, cat si venelor. Extractul de Ginkgo Biloba imbunatateste circulatia periferica prin efectul de scadere a permeabilitatii capilare si rolul de trofic vascular. In suplimentul alimentar GinkoPrim Max sau  GinkoPrim HOT se gaseste Ginkgo Biloba, magneziu (a cărui deficit apare ca un posibil factor în apariţia aterosclerozei – depunere de grasimi pe peretele arterelor ce determina obstruarea partiala sau totala a arterelor respective), iar in cazul GinkoPrim – ului HOT  si capsaicina (stimulează termogeneza şi rata metabolismului).

 

Puteţi folosi suplimente alimentare sau creme cu rol de tonifiere a pereţilor venoşi şi asigurarea circulaţiei normale a sangelui spre inima, contribuind la ameliorarea simptomelor induse de circulatia periferica deficitara. Din gama de produse Walmark, vă recomand Varixinal tablete şi/sau cremă, care prin compozitia lor tonifica vasele de sange si imbunatatesc intoarcerea venoasa, influentand aspectul fizic al picioarelor.

Prin asigurarea unei circulatii periferice corespunzatoare puteti face fata mai bine problemelor de sanatate legate de cresterea excesiva a caldurii, sa aveti picioare frumoase, sanatoase si sa va bucurati de anotimpul cald.