Colecționarul de amintiri frumoase

Colecționarul de amintiri frumoase

Publicat: 15.06.2011

Vizualizări: 0

"În fiecare an adun câteva zeci de mii de fotografii noi, fiecare dintre ele fiind încărcată de amintiri. Acestea devin pentru mine simboluri ale poveştilor ce se ascund în spatele lor. Vibrez la vederea lor şi-mi aduc aminte – acestea sunt, practic, părţi ale sufletului meu concretizate în imagine."   Alin Dobrin, fotograf 

CSW: Care este cea mai frumoasă amintire legată de fotografie ?

Alin Dobrin: Copil fiind, după ce am descoperit în podul casei instrumentele necesare pentru operaţiunea de developare, nu a contat faptul că lucram cu substanţe expirate sau că nu respectam paşii corecţi pentru a face acest lucru, ci că, după câteva ore, ieşeam din laboratorul improvizat, victorios. Atunci am avut convingerea că am descoperit ceva de o reală valoare – fotografia.

CSW: Există momente unice pe care le-ai surprins în fotografii le tale? Dar momente care au rămas doar în memoria ta?

Alin Dobrin: Cred că viaţa este o înşiruire de momente şi imagini unice. Oricât de cotidian sau banal ar părea, fiecare moment beneficiază de o lumină unică, imposibil de reprodus în altă zi. Am surprins instantanee frumoase – am pândit, am aşteptat, am anticipat, am avut răbdare şi când lumina mi-a oferit prilejul, am declanşat prinzând în acţiune o parte din unicitatea universală Astfel dau o nouă dimensiune pozelor mele. Bineînţeles că au existat şi momente în care o secundă m-a făcut să pierd imagini frumoase. Cel mai regretat astfel de moment s-a produs în cadrul primei mele şedinţe de scuba diving, când singura mea nemulţumire, deşi eram împânzit de senzaţii noi şi culori fascinante, a fost lipsa camerei foto.

CSW: Care este secretul poveştii din spatele pozelor tale?

Alin Dobrin : Pasiunea. Sunt un pasionat de imagine. De aici, prin ani de practică, am obţinut şi experienţa necesară. Acesta este primul pas. Pozele mele există în mintea mea înainte de a avea formă fizică. De aceea mă concentrez pe moment, iar acesta îmi determină materializarea poveştilor pe care deja le gândesc. Este o vânătoare blajină de frumos, în care trebuie să fii în permanenţă pregătit.