Noi vedem viața ca pe o călătorie

Noi vedem viața ca pe o călătorie

Publicat: 17.06.2011

Vizualizări: 4

Marilena este ilustratoare, Dan este arhitect. Unicul proiect care li se pare esenţial este proiectul vieţii – familia. Ceea ce copiii îşi vor aminti, natura, descoperirile, întâlnirile. Vrem să ne bucurăm şi să profităm de întâlnirea noastră.

CSW: De unde a apărut ideea?

Căutând pe internet informaţii despre călătorii, am descoperit periplul uimitor al familiei Marais, apoi pe cel al familiei Tsagalos (nu știam că francezii sunt mari călători…), povești care ne-au făcut să visăm…

CSW: Cum aţi decis să plecaţi într- o călătorie în jurul lumii împreună cu familia?

Ceea ce ne-a permis să luăm relativ ușor hotărârea este că aveam în plan să ne schimbăm viaţa recentrând totul în jurul vieţii noastre de familie, modificând atitudinea legată de lucru, cadrul de viaţă, toate aprioriurile legate de societate. Sunt decizii greu de luat, căci raţiunea va găsi întotdeauna motive pentru a te împiedica să aduci acest gen de schimbări vieţii.

CSW: De ce o asemenea călătorie?

Motivele sunt multiple, dar foarte simple. Ne-am făcut o promisiune: aceea de a trăi o experienţă unică împreună cu familia, de a descoperi lumea, de a ne educa și de a ne creşte copiii în contact cu oameni aparţinând diferitelor culturi ale lumii, de a-i îndemna să aibă respect pentru natură, pentru ceea ce au, pentru viaţă în general. A lăsa liber curs caracterului nostru boem, a duce la capăt ideea că viaţa este un cadou, un privilegiu, deci să te bucuri de ea din plin. A te debarasa de aprioriurile sociale, a te simţi liber, fără nici o constrângere pe durata călătoriei.

CSW: Cum aţi procedat cu educaţia micuţilor?

Singura alternativă posibilă era CNED-ul (Centrul Naţional de Educaţie la Distanţă), care este, de fapt, școala publică prin corespondenţă din Franţa. Ni se trimit la o adresă fixă toate manualele (zece kilograme deja pentru clasa a doua… din fericire, nu călătorim cu rucsacul). La rândul nostru, trebuie să trimitem lucrările de control prin poștă, pentru toate materiile, la fiecare trei săptămâni. Lucrările constau în scris, desene și înregistrări pe casete audio clasice. Este ciudat că fiind conceput pentru distanţă, chiar locuri inaccesibile, totul se petrece prin poșși nu prin internet, nimeni nu înţelege de ce, toţi călătorii protestează. În consecinţă, misterele administraţiei nu se opresc la frontiera României…

CSW: Unde putem citi și vedea poze din aventura întreprinsă?

Am lansat un site care să fie încărcat de experienţele noastre și să imortalizeze public călătoria, fiind, bineînţeles, o invitaţie pentru alţi călători și pentru alte familii pentru a descoperi cu adevărat bucuria familiei. 

De asemenea, dacă doriţi să intraţi la rândul vostru într-o astfel de aventură, a familiei și a dezvoltării în mișcare, ne puteţi contacta și vă vom răspunde cu mare drag.

Vă vom furniza indicaţii, recomandări și strategii pentru a beneficia de cele mai frumoase momente de trăire a vieţii. Călătorie plăcută!

Noi vedem viaţa ca pe o mare călătorie, așa că în încheierea oricărei discuţii ne-am obișnuit să spunem „Călătorie plăcută!“, integrând astfel, în doar două cuvinte, tot ceea ce este mai bun pentru interlocutor.