Idei sănătoase

Idei sănătoase

Publicat: 16.06.2011

Vizualizări: 0

• Controlul anual al prostatei după vârsta de 40 de ani este o necesitate. Cu cât o afecțiune a acesteia este descoperită mai devreme, cu atât mai repede se poate interveni în rezolvarea problemei, înainte ca aceasta să se agraveze

• Tomatele gătite contribuie la sănătatea prostatei. Acestea conțin antioxidantul licopen, care reduce riscul măririi sau inflamării prostatei.

• Ceaiul verde și o bună irigare cu apă a organismului ajută la sănătatea prostatei.

• Consumați produse din soia, deoarece au un efect activ în combaterea cancerului de prostată și în același timp sunt alimente ușoare, care ajută la o bună digestie.

Recomandarea medicului

Creșterea volumului prostatei este însoţită de o serie de manifestări: bărbatul urinează frecvent noaptea, mai ales spre dimineaţă, scade forţa calibrului jetului urinar, apare senzaţia de urinare incompletă.

Seminţele de dovleac, zincul, seleniul, saw palmetto şi licopenul sunt câţiva constituenţi activi cu rol pozitiv asupra prostatei. Din gama Walmark vă recomand Prostenal Duo (conţine saw palmetto pentru prevenirea hipertrofiei benigne de prostată) și Prostenal Perfect Complex (conţine saw palmetto, licopen și urzică pentru ameliorarea simptomatologiei induse de mărirea prostatei).

Gerald Flintoacă-Filip

Consultant Walmark