Trăiesc reuşind ceea ce-mi propun

Trăiesc reuşind ceea ce-mi propun

Publicat: 19.06.2011

Vizualizări: 0

Andrei Roşu este omul pentru care cea mai grea decizie în legătură cu maratonul a fost să participe la el. Restul a fost planificare şivoinţă.. 

„Pentru mine, sănătatea înseamnă totalitatea <> făcute în organismul meu astfel încât săalerg şi mâine...“

CSW: Ce înseamnă pentru tine un stil de viață sănătos?

Andrei Roşu: Ca să citez din „clasici“, se spune că alergătorul începător aleargă gândindu-se la câți kilometri face, alergătorul mai avansat aleargă după ceas, iar alergătorul experimentat aleargă în așa fel ca să alerge și mâine. Pentru mine, sănătatea înseamnă totalitatea „investițiilor“ făcute în organismul meu, astfel încât să alerg și mâine, și peste 30 de ani, respectiv o hidratare suficientă (3-4 litri pe zi) și de calitate, o alimentație cât mai alcalină, bazată în principal pe legume și fructe, un program de suplimente (multiminerale, multivitamine, omega 3, spirulină, Q10, ginkgo biloba etc.) care să susțină efortul și să ajute refacerea, antrenamente din care nu lipsesc sesiuni de încălzire și de stretching și odihnă care să includă și „somnul profund“ (trezindu-mă la 4-5 dimineața, compensez culcându-mă deodată cu fiul meu de 2 ani și jumătate, adică la zece seara…).

CSW: Cum integrezi familia în circuitele tale?

Andrei Roşu: În general, nu plec pentru perioade mai mari de câteva zile, o săptămână. De asemenea, petrecem cât mai mult timp împreună atunci când sunt acasă – din acest motiv, prefer să mă antrenez de la 4 la 6 dimineața, când familia doarme…). Iar acolo unde este posibil (de exemplu Turcia, Franța, Africa de Sud), plecăm împreună.

CSW: Ce înseamnă finalizarea a două circuite în paralel?

Andrei Roşu: Munca mea zilnică (project manager la UniCredit Leasing Corporation) implică gestionarea simultană a zeci de proiecte. De aceea, îmi este destul de simplu să duc la bun sfârșit toate etapele (înscrierea, alegerea echipamentului potrivit, pregătirea fizică și psihică, alimentația, găsirea resurselor financiare etc.) pe care le presupune fiecare circuit sau competiție. Dacă discutăm despre motivația mea de a termina cele doua circuite, în primul rând, vreau să fiu o dovadă a faptului că se poate! Se poate să ai familie, un program de lucru fix, să nu ai experiență și antecedente ca sportiv și totuși să reușești să participi la astfel de competiții și în general să realizezi ceea ce ți-ai propus.

CSW: Cum se va schimba viața ta odată cu apariția unui nou bebe?

Andrei Roşu: Va trebui să fiu un model inspirațional pentru doi copii, în loc de unul. Poate părea ciudat, dar și apariția unui copil trebuie tratată ca un proiect – proiectul numărul 1! – și să ții cont de toate aspectele care vor influența bunăstarea și armonia întregii familii. În privința schimbărilor, am planificat participarea mea în cadrul celor două circuite astfel încât să am „liber“ începând din iulie 2011 și să fiu pregătit pentru marele moment. Ultimele două competiții din circuitul 7 Ultra vor fi în februarie 2012 și le voi finaliza pe amândouă într-o singură săptămână.

În rest, sunt obișnuit cu trezitul la ora patru dimineața și sunt as la schimbat scutece și baby sitting. Deci nu îmi fac griji pentru ce va urma.

CSW: Cum se va numi următoarea ta carte?

Andrei Roşu: Visează. Planifică. Acționează. Este „formula magică“ pe care am aplicat-o – mai mult sau mai puțin conștient – de fiecare dată când am vrut să îmi îndeplinesc un vis, indiferent că a fost vorba de a cânta într-o formație, de a intra la facultate, de a reuși în carieră sau de a ajunge la Polul Nord sau în Antarctica. Îmi doresc ca toți cititorii acestei cărți să reușească să își identifice și să își îndeplinească acele vise care îi vor face fericiți.