Antrenamentul lui Andrei

Antrenamentul lui Andrei

Publicat: 25.08.2011

Vizualizări: 1

Andrei e de părere că oricine se poate antrena pentru un maraton. Sunt suficiente  2-3 luni de zile de antrenament zilnic pentru a participa la un maraton si maximum un an, pentru a participa la un ultramaraton de 100 de km. Antrenamentul cel greu este, de fapt , cel psihic, unde sunt de doborât câteva obstacole .

Modelul lui Andrei

1.      În primul rând, pentru a începe antrenamentul, e nevoie de un minimum de echipament. E bine de investit într-o pereche de pantofi de alergat. Ca începător, e nevoie de cea mai bună protecţie pe care o pereche de pantofi o poate oferi; destulă absorbţie a şocurilor, controlul mişcărilor, flexibilitate şi durabilitate. Cu ajutorul acestor pantofi se pot preveni accidentele şi eventualele dureri ale muşchilor şi ale articulaţiilor.

2.      Al doilea pas important care trebuie făcut e să învăţăm cum să alergăm corect. Andrei Roşu a beneficiat de sfatul antrenorului Gabriel Brănişteanu, membru al generaţiei de aur de maratonişti români care defilau prin Europa în anii 70. Acesta l-a ajutat cu câteva sfaturi foarte utile. Trebuie să alergăm puţin aplecaţi spre faţă, pentru a muta centrul de greutate. Capul trebuie să fie drept, pentru a nu îngreuna respiraţia, iar privirea îndreptată înainte la 20-30 de m. Este foarte important ca pe perioada alergatului corpul să fie complet relaxat. Nu trebuie să încordăm pumnii, iar palmele trebuie să fie uşor semi-arcuite.  În timpul alergării, de multe ori dreptacii au tendinţa de a depărta mâna stângă de corp (stângacii mâna dreaptă), motiv pentru care se recomandă să răsuceşti uşor încheietura spre stânga (iar stângacii spre dreapta).În acest fel, cotul va fii nevoit să se apropie de corp.

3.      Daca vrei să fii perseverent şi să-ţi faci o condiţie fizică de alergător cât mai curând, e important să alergi indiferent de vreme, de starea psihică sau de multe alte probleme pe care fiecare din noi le avem. Ba mai mult, alergatul te va ajuta să-ţi oxigenezi mintea, te va relaxa , te va încărca cu energie pozitivă şi, de ce nu, te va ajuta să găseşti soluţii rapide la unele probleme.

4.      Stabileşte-ţi obiective mari! Este foarte important să-ţi stabileşti obiective mari, chiar dacă, iniţial, crezi că nu le vei îndeplini. Dacă îţi vei stabili obiective mari, vei avea rezultate mari, obictivele mici egalând cu rezultate mici. Andrei Roşu s-a antrenat pentru maratonul de la Polul Nord în doar 9 săptămâni, pornind de la doar  la 5-6 km. de alergat săptămânal.

5.      Fitnessul va trebui să facă parte din programul de antrenament, deoarece musculatura trebuie antrenată pentru a face faţă  cu succes unor eforturi extreme, fiind suficient să mergi de 2-3  ori pe săptămână.. Calitatea somnului conteză enorm pentru asigurarea unui randament foarte bun  al exerciţiului fizic. De exemplu, Andrei merge la culcare de 2 ori pe săptămână începând de la ora 21, fiind suficient pentru a se reface complet.

6.  Fiind o persoană ocupată cu un job în domeniul bancar şi cu o familie, cel mai avatajos program de antrenament pentru Andrei este de dimineaţă, în intervalul 5-7 sau 6-8 dacă merge la sală. Un truc de-al lui, este acela că, uneori , se trezeşte dimineaţa foarte devreme, începe antrenamentul de la ora 4 până la ora 6 iar de la 6.30 la 7.30 doarme o oră pentru a evita starea de somnolenţă care apare  în jurul orei 14.00.

Aşa că, dacă creadeai că programul prea plin, viaţa de familie sau faptul că nu te-ai născut cu abilităţi sportive te împiedică să ai o viaţă sănătoasă în care să faci sport periodic sau chiar de ce nu să participi la un maraton, află că te-ai înşelat! Cred că Andrei este cel mai bun exemplu de urmat în astfel de cazuri, un exemplu de ambiţie pentru noi toţi.

Walmark sustine performanta. Walmark il sustine pe Andrei Rosu
02.12.2010

Walmark sustine performanta. Walmark il sustine pe Andrei Rosu

Andrei Roşu, un tânăr de 33 de ani, este un exemplu de atitudine si viziune pe care vi-l oferim. El este unul dintre oamenii in viata căruia Walmark este prezent. Il sprijinim cu drag in dorinta sa de aduce pasiunea catre performanţă.

citeste acest articol aici sau citeste blogul lui Andrei aici

Citește mai mult
Vizualizări: 1
Andrei Rosu – omul cu vointa de fier
13.01.2011

Andrei Rosu – omul cu vointa de fier

Walmark incurajeaza initiativele  si sustine toate demersurile pentru a repeta sau obtine  noi performante. Il felicitam pe Andrei pentru ca ne-a demonstrat de fiecare data ca visele devin realitate  si pentru ca sustine viata sanatoasa.

 citeste mai mult...

Citește mai mult
Vizualizări: 1
Marele pariu este acela cu tine însuţi.
18.08.2011

Marele pariu este acela cu tine însuţi.

L-am cunoscut pe Andrei cu foarte mulţi ani în urmă. L-am redescoperit de curând, reinventat. Acum câţiva ani era un tânăr “zbuciumat”, proaspăt ieşit din trupa “Gaz pe foc” şi intrat în mediul bancar. Acum, reinventat: un om echilibrat, zâmbitor, cu o familie frumoasâ, un om care ştie că lucrurile se întamplă atunci când oamenii îşi doresc asta.

Ce este însă cu adevărat spectaculos la Andrei?

Citește mai mult
Vizualizări: 1
Andrei Roșu – un supererou modern
31.08.2011

Andrei Roșu – un supererou modern

Cine este Andrei Roșu?

Cu toții am crescut alături de eroii copilăriei. Aceștia ne uimeau prin puterile lor supranaturale cât și abilitatea de a-și ascunde identitatea. Un exemplu este Superman care în viața de zi cu zi era jurnalist. Andrei Roșu lucrează într-o companie multinationala și are o familie cu doi copii. Ceea ce nu multă lume știe însă despre el este că participă la maratoane și ultramaratoane extreme, în întreaga lume.

Citește mai mult
Vizualizări: 1