Andrei Rosu, la doua ultramaratoane distanta de intrarea in Cartea Recordurilor

Andrei Rosu, la doua ultramaratoane distanta de intrarea in Cartea Recordurilor

Publicat: 15.02.2012

Vizualizări: 0

Bucuresti, 15 februarie: Andrei Rosu pleaca astazi intr-o calatorie in jurul lumii pentru a finaliza proiectul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente. Dupa parcurgerea ultimelor doua ultramaratoane din serie, in Noua Zeelanda si Brazilia, Andrei va deveni primul om din lume care a parcurs acest circuit, in mai putin de 2 ani, inscriindu-se in Guinness World Records la categoria Fastest time to run marathon and ultra marathon on each continent.

Primul ultramaraton din calatoria care va dura in total 19 zile este Bedrock50, desfasurat in Christchurch, Noua Zeelanda, pe 25 februarie. Este un ultramaraton montan cu o distanta de 53 km. La doar 9 zile dupa acesta, Andrei va alerga in Rio Grande, Brazilia, la ultramaratonul de 50 km Supermaratona. In urma finalizarii acestor doua competitii el poate aduce Romaniei inca un loc pe harta recordurilor mondiale.

„Cand am inceput proiectul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente nu m-am gandit ca, intr-o buna zi, ar putea deveni un subiect de interes pentru Cartea Recordurilor. Dar, discutand cu diversi maratonisti si ultra maratonisti pe care i-am intalnit la competitiile extreme din Antarctica, Sahara, Himalaya etc., am ajuns la concluzia ca initiativa mea de a alerga atat maratoane cat si ultramaratoane pe cele 7 continente ar putea reprezenta o premiera mondiala.”, declara Andrei Rosu.

Cursele la care a participat Andrei Rosu implinesc toate criteriile impuse de Guinness World Records si, daca totul decurge conform planului, timpul de realizare va fi chiar sub cel limita. El va finaliza cele 14 curse pe cele 7 continente (America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australasia – Australia, Noua Zeelanda, Oceania – si Antarctica) in 582 de zile fata de 730, cat pune conditia Cartea Recordurilor. Distanta standard admisa pentru maraton este de 42 de km si 195 de metri, iar pentru ultramaratoane, distanta minima este de 50 de kilometri. Toate conditiile fiind indeplinite, dupa finalizarea ultimei curse, cea din Brazilia din data de 4 martie, Guinness World Records va anunta in maxim 6 saptamani daca omologheaza recordul.

Pe tot parcursul acestui proiect Andrei Rosu a fost sustinut de oameni care i-au incurajat ambitia si care au crezut in el inca de la inceput. Walmark, care a fost permanent  alaturi de el, il sustine in continuare pentru a deveni primul om din lume care a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente ”Atunci cand un om obisnuit, cu un job de 8 ore la birou, care nu a facut niciodata sport in mod organizat, vine la tine si spune ca vrea sa plece la maratonul Polului Nord in 3 luni, trebuie sa ai curaj sa-i spui Da, te ajut. Ma bucur ca am intalnit la momentul potrivit pe cineva care sa sustina o idee atat de nebuneasca.”, povesteste Andrei despre prima intalnire cu sponsorul sau Walmark.

Andrei Rosu a luat decizia de a-si schimba radical stilul de viata sedentar si dezorganizat in urma cu 2 ani, cand a alergat pentru prima oara intr-o cursa de maraton, la Polul Nord. De atunci el a alergat in punctele extreme ale planetei: de la cele mai reci zone pana la cele mai calduroase, de la cele mai joase pana la cele mai inalte altitudini de pe glob. Dupa ce a indurat frigul la Polul Nord, a continuat seria maratoanelor in desertul australian, a atins doua continente in acelasi maraton in Istanbul, a alergat printre palmieri la 30 de grade in Chile, dar si la temperaturi de -50 de grade in Antarctica, a indurat temperaturi extreme in Sahara, a alergat la cea mai mare altitudine in Everest, competitie care detine recordul mondial la inaltime, iar anul trecut a bifat si Alaska, cel mai nordic stat american si singurul cu o clima subpolara. Primul sau ultramaraton in Antarctica, unde a alergat timp de 21 de ore, nu a facut decat sa-i confirme ambitia si dorinta de a-si duce visul mai departe. Astfel a participat la asemenea competitii extreme in Paris, Iordania, Africa de Sud, Canada, pentru ca acum sa termine circuitul cu Noua Zeelanda si Brazilia.

Comunicat de presa - 15.02.2012

Visul lui Andrei transformat în realitate
30.08.2011

Visul lui Andrei transformat în realitate

Visul…..ce este de fapt un vis? Să fie oare mai real decât realitatea în sine tocmai pentru că suntem mai aprope de noi înşine atunci când visăm, sau este acea uşiţă de scăpare prin care fiecare dintre noi ne permitem să fim în fiecare noapte într-o altă lume? Conform definiţie visul este un cadru diferit în care noi ne vedem în viitor, ceva ce ne dorim să fim,  să cunoaştem, să avem  în mod special, acele lucruri care, cu toţii sperăm că le vom obţine în această viaţă.

Citește mai mult
Vizualizări: 0
Pasiunea aduce oameni lângă tine
10.10.2011

Pasiunea aduce oameni lângă tine

Ştim că dacă eşti înaripat de pasiune în tot ceea ce îţi propui, ai cele mai multe sanse ca oamenii să te urmeze.

Nu numai pe noi ne inspiră Andrei. Şi altii se simt inspirati de reusitele lui...

Am extras un pasaj dintr-un mesaj primit de Andrei via email dupa maratonul de ieri (duminică, 9 octombrie) din Bucureşti din partea unui admirator.

Citește mai mult
Vizualizări: 0
Au mai ramas 8 zile !!!
07.02.2012

Au mai ramas 8 zile !!!

Au mai ramas 8 zile pana la plecarea lui Andrei Rosu catre ultimele doua competitii din seria celor 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Prima dintre ele se va desfasura pe 25 februarie, in Noua Zeelanda si va consta intr-un ultra-maraton montan de 52 de kilometri.

Citește mai mult
Vizualizări: 0