Paşi simpli pentru a preveni răceală şi gripă

Paşi simpli pentru a preveni răceală şi gripă

Publicat: 03.09.2012

Vizualizări: 2

Pentru a evita lupta cu răceala sau gripa există cateva măsuri pe care le puteţi lua pentru a preveni răspandirea, severitatea şi durata acestor infecţii comune în sezonul rece. Aţi putea incerca sa mâncaţi sănatos şi să faceţi exerciţii fizice în mod regulat, însă uneori e nevoie de un pic mai mult pentru a vă proteja de această boală.

Amintiţi-vă întotdeuna ca pentru majoritatea persoanelor sănătoase, o simplă răceală sau gripă poate împiedica desfăşurarea multor activităţi în familie sau la locul de muncă. Iată câteva lucruri pe care le puteţi face pentru a reduce riscul de infecţie. Spălaţi-vă mâinile frecvent cu apă caldă şi săpun, cele mai multe virusuri se răspandesc prin contact direct. Folosiţi serveţele atunci cand tuşiţi sau strănutaţi şi apoi aruncaţi batistele utilizate imediat într-un coş de gunoi. Evitaţi sa va atingeţi faţa, ochii, nasul sau gura pentru a nu fi contaminate cu germeni. Dacă este posibil încercaţi să rămâneţi la domiciliu, să vă odihniţi atunci când sunteţi bolnav pentru a ajuta la recuperare şi pentru a reduce răspandirea germenilor. Evitaţi locurile aglomerate, contactul cu alte persoane, întotdeuna acoperiţi-vă nasul şi gura cu o batistă atunci cand tuşiti sau strănutaţi pentru a-i proteja pe cei din jurul dumneavoastră să nu se îmbolnaveasca. Alimentaţia bogată în fructe şi legume proaspete, cereale integrale vă asigură aportul de vitamine, minerale şi antioxidanţi care sunt esenţiali pentru un sistem imunitar sanătos. Evitaţi alimentele procesate. Consumaţi multe lichide, acestea vă păstrează organismul hidratat. Nu uitaţi să luaţi vitamine zilnic.

Medicul dumneavostră poate face mai mult pentru a vindeca simptomele racelii şi gripei. Cu toate acestea, suplimentele cu echinaceea pot uşura discomfortul şi reduce durata bolii.

Echinacea este un remediu natural eficient utilizat pentru ameliorarea simptomelor de raceală si gripă. Poate scurta durata şi severitatea simptomelor legate de aceste infecţii respiratorii.

Extractul de Echinaceea Purpurea conţine substanţe active precum polizaharide, glicoproteine, flavonoide, alcamide, uleiuri volatile şi antioxidaţi care îmbunatăţesc activitatea sistemului imunitar.

Acest supliment ajută organismul în lupta cu germenii şi îl face să treacă peste o răceală mai repede. Sporeşte starea generală de sănătate, calmează febra, durerile de gat, tusea, reduce inflamaţia, are efecte antioxidante.

Multe persoane care doresc să rămana sănătoase în timpul sezonului rece si sunt in cautare de terapii naturale folosesc echinaceea pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic.

Echinacea este un supliment alimentar natural sigur şi extrem de eficient care îmbunatăţeşte rapid simptomele răcelii şi gripei.

Măsuri de precauţie.

Substanţe active din echinaceea pot declanşa reacţii adverse prin interacţiunea cu alte produse medicamentoase. Persoane cu tuberculoză, leucemie, diabet zaharat insulino-dependent, tulburari ale ţesutului conjuctiv, scleroza multiplă, HIV, SIDA, boli autoimune inclusiv lupus eritematos, astm, diverse alergii, cei care primesc transplant de organe aflaţi pe medicamenete imunosupresoare cum ar fi corticosteroizi sau ciclosporina , nu ar trebui sa ia echinaceea fară recomandarea medicului curant.

Acest lucru se datorează efectului stimulator nespecific pe care îl are echinaceea asupra sistemului imunitar şi poate agrava simptomele bolii.

În concluzie, pacienţii pot folosi echinaceea pentru tratamentul răcelilor pe termen scurt. Este o planta sigura a carei utilizare este larg raspandită. Cu toate acestea, uneori poate da reacţii alergice, în special la cei cu antecedente de astm bronsic sau rinită alergică.

Georgiana Ciutacu

Consultant Walmark