Arta de a fi bărbat

Arta de a fi bărbat

Publicat: 10.09.2012

Vizualizări: 0

Nu credem în existența unor sarcini prestabilite ale bărbatului sau ale femeii. Cred că ceea ce ne face pe noi extraordinari, ca oameni, este capacitatea de a ne adapta la orice situație.

 

Credem în sexul opus și suntem capabili de gesture mărețe. Știm nu doar să cumpărăm flori sau prezervative, dar și să le încărcăm petalele de semnificație și să oferim iubire, nu doar sex.

Îmbrățisăm cu încredere valorile celor din jurul nostru, învățăm să ne adaptăm stilul de viață la cel al partenerului, învățăm să lăsăm de la noi pentru binele suprem. Iar atunci când suntem nevoiți să o luăm de la capăt, o facem fără să clipim și fără frica de a nu o da din nou în bară.

Cine a spus că nu suntem niște tați extraordinari a greșit. Învățăm cot la cot cu copiii noștri, ne bucurăm alături de ei la primă notă acordată correct lângă pian, stăm noaptea să numărăm împreună stelele de pe cer și îi lăsăm să își mai pună o porție de cereale cu ciocolată, atunci când sunt mânjiți din cap până în picioare. Iar dacă mama a spus că trebuie să meargă la culcare, ne mai furișăm uneori și noi în camera copilului pentru a-i stinge lumina sau a mai pune o pătură peste el, ca să nu răcească. Pentru ca apoi să ne strecurăm afară și să ne întoarcem în bucătărie, în fața unui laptop lucios, pentru a termina de redactat pagina aceea care trebuie predată la primele ore ale dimineții.

Dacă trebuie să spăl vasele, să curăț hainele, să ridic un colet de la poștă, voi face toate aceste lucruri. La fel cum merg și la filme, la meciuri, la o seară de karaoke cu prietenii. Iar noaptea, când mă voi fi băgat în pat și voi fi închis ochii, voi ști doar atât: mâine urmează o nouă zi, în care am din nou toate șansele să trăiesc prin tot ceea ce mi se oferă. Și, mai presus, să găsesc o artă în tot ceea ce voi face. Arta de a fi bărbat.