Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

Publicat: 02.01.2018

Vizualizări: 171

Dacă aveţi momente în care nu reuşiţi să vă concentraţi este posibil ca circulaţia sanguină de la nivel cerebral să se faca deficitar. Creierul utilizează aproximativ 20% din oxigenul absorbit de plămâni. Potrivit medicilor pentru o funcţionare normală a creierului circulaţia venoasă trebuie să se producă fară cusur.

Durerile de cap şi scăderea puterii de concentrare pot fi câteva din semnele care indică o circulaţie sanguină deficitară la nivel cerebral.

În acelaşi timp în anotimpul rece, temperaturile scăzute fac ca organismul să-şi micşoreze debitul de sânge din zonele periferice, iar mâinile şi picioarele nu primesc suficient sânge cald, bogat în oxigen şi nutrienţi. Deşi extremităţile reci pot crea disconfort şi  afectează persoanele de toate vârstele, problema este una relativ minoră. Important este să protejăm şi să ajutăm corpul în mod corespunzător.

Ginkgo biloba este una din cele mai bune plante medicinale pentru sitemul cerebral şi sistemul nervos. Corectează insuficienţa vasculară cerebrală,  fortifică sistemul cardiovascular, intensifică fluxul sanguin către ţesuturi.

Frunzele de Ginkgo biloba conţin două tipuri de substanţe (flavonoide şi terpenoide) despre care se spune că au proprietăţi antioxidante. Mai exact, combat radicalii liberi, compuşi dăunători organismului (aceştia modifică membrana celulelor, modifică ADN-ul, contribuie la îmbătrânirea organismului etc.).

Gingko biloba este cunoscută şi pentru un efect pozitiv asupra funcţionarii creierului: vigilenţă mentală, îmbunătăţirea memoriei, reducerea lipsei de energie şi a oboselii mintale.

De asemenea creşte eficienţa metabolismului, regularizează neurotransmiţatorii şi stimulează nivelul de oxigen din creier;

Gingko biloba ajută la controlul colesterolului, ce e de obicei legat de întărirea arterelor şi ajută si la relaxarea vaselor contractate; susţine tratarea impotenţei şi infertilităţii la bărbaţi;

Magneziul este un mineral ce actionează ca un factor de creştere; este tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv şi tranchilizant, drenor hepatic, antiseptic intern şi extern, esenţial pentru celula vie, anticolesterolic şi anti-aterosclerotic, menţinând constantă şi concentraţia calciului din sânge.

Magneziul are următoarele proprietăţi:

  • reglează temperatura corpului;
  • ajuta la reglarea batailor inimii
  • da posibilitatea muschilor si nervilor de a se contracta
  • favorizeaza metabolizarea vitaminei C, calciului, fosforului, potasiului şi sodiului;
  • reduce stresul
  • ajuta la reglarea nivelului de zahar in sange
  • imbunatateste memoria si creste randamentul intelectual

 

Ginkgo Biloba impreuna cu Magneziu ameliorează circulaţia sanguina cerebrala, îmbunătăţesc fluxul de sânge la nivelul urechii, previn diminuarea capacităţilor intelectuale, elimină senzaţia de mâini şi picioare reci si asigura buna funcţionare a sistemului nervos şi a celui muscular.

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark  

 

GinkoPrim Smart
01.01.2018

GinkoPrim Smart

Cercetarea stiinţifică sprijină ideea că suplimentele pot juca un rol semnificativ în îmbunatăţirea şi menţinerea calitatii vieţii la persoanele în varstă. Şi pentru că multe din aceste persoane se tem de declinul funcţiilor mentale (concentrarea, învatarea şi memoria, raţionamentul, ...) mai mult decât orice alt aspect din viaţa lor, aceste suplimente pot fi de ajutor la menţinerea unui sistem nervos sănătos.

Citește mai mult
Vizualizări: 1527
GinkoPrim HOT - Mâini şi picioare reci
09.12.2019

GinkoPrim HOT - Mâini şi picioare reci

Aveţi crampe (contracţii musculare) dureroase  la nivelul membrelor inferioare după activităţi precum mersul sau urcatul scărilor , amorţeala sau slăbiciune la nivelul picioarelor; senzaţie de răceală în partea inferioara a piciorului sau la nivelul mainilor?

Citește mai mult
Vizualizări: 2498
Cum să-ți recapeți energia după 35 de ani
04.11.2019

Cum să-ți recapeți energia după 35 de ani

Astăzi, o viață activă și o carieră în ascensiune vin la pachet cu anumite compromisuri. Cele mai evidente sunt faptul că mâncăm fără să ne hrănim și dormim fără să ne odihnim.

Citește mai mult
Vizualizări: 349