Gimnastica inimii

Gimnastica inimii

Publicat: 22.02.2013

Vizualizări: 19

Exerciţiile fizice sunt foarte importante pentru menţinerea unei inimi sănătoase. Acestea ajută în mod direct la întărirea muşchiului cardiac şi la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine în tot corpul. Stresul şi anxietatea contribuie la creşterea tensiunii arteriale. Făcând mişcare în mod regulat ajuţi organismul să scape de tensiune şi stres şi combaţi insomniile, iar aceste lucruri contribuie la menţinerea unor valori scăzute ale colesterolului şi glicemiei.

Pentru menţinerea unei inimi tinere şi sănătoase nu sunt necesare decat 30 de minute de mişcare în fiecare zi. O simplă plimbare prin parc  poate fi uneori mai eficientă decât o ora chinuitoare în sala de fitness.

L-Carnitina este un aminoacid cu un rol important în metabolismul energetic.  Se găseşte în mod natural în toate celulele organismului uman în special în mitocondrii (“uzinele energetice” ale organismului) şi este necesar în procesul de transport al acizilor graşi către acestea.

Alimentele care conţin L-Carnitină sunt: carnea roşie (vânat, miel, vită), peşte şi produse lactate.

Beneficiile L-Carnitinei:

  • transformă grăsimile în energie;
  • furnizează energie pentru inimă;
  • îmbunătăţeşte activitatea fizică şi vitalitatea;
  • îmbunătăţeşte utilizarea oxigenului în muschi.

L-Carnitina este utilizată în principal în tratamentul afecţiunilor inimii. Mai multe studii au arătat faptul că L-Carnitina a avut rezultate remarcabile atunci când a fost folosită în tratamentul convenţional al anginei pectorale.

Coenzima Q10 este o substanţă naturală produsă în organism. Cea mai mare cantitate se găseşte în inimă, creier, rinichi şi ficat. Coenzima Q10 mai este denumită şi elixirul tinereţii deoarece încetineşte procesul de îmbătrânire al organismului.

Alimentele care conţin Coenzima Q10 sunt:  ulei de soia, alune, macrou şi carne de bovine.

Beneficiile Coenzimei Q10 sunt:

  • împiedică îmbătrânirea rapidă;
  • stimulează imunitatea;
  • îmbunătăţeşte funcţiile inimii;
  • ofera protecţie împotriva radicalilor liberi.

Alexandra Gainusa

Consultant Walmark 

 

Inima familiei
06.05.2011

Inima familiei

Cand atribuţiile de mamă te-au coplesit, cand nu mai stii cum sa le faci pe toate in casă, când ai uitat ce inseamnă o clipă de relaxare, adu­-ţi aminte de un singur lucru: întotdeauna un bunic sau o bunică va da orice să-ţi fie alaturi şi să te ajute, şi o va face cu dragoste, mereu necondiţionat,

Citește mai mult
Vizualizări: 49
Regimul alimentar şi sănătatea
21.03.2013

Regimul alimentar şi sănătatea

Mâncarea este combustibil pentru organism. Dieta poate mări sau poate micşora riscul de a dezvolta anumite afecţiuni. Pentru a mânca sănătos avem nevoie de o varietate de ingrediente şi nu întotdeauna ce este gustos este şi sănătos.

Citește mai mult
Vizualizări: 439