Vitamine pentru sănătatea pielii

Vitamine pentru sănătatea pielii

Publicat: 07.03.2013

Vizualizări: 996

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Are 3 straturi (epiderm, derm şi hipoderm) şi o suprafaţă de aproximativ 2 m. Pielea este cea mai importantă barieră împotriva factorilor externi (bacterii, raze UV), este responsabilă pentru reglarea temperaturii corpului şi reprezintă aproximativ 16% din totalul greutăţii corporale.

În acelaşi timp pielea este un element al frumuseţii pentru că este primul lucru care poate fi văzut de cei din jurul nostru. Un ten sănătos şi bine îngrijit întoarce mai multe capete decât o garderobă scumpă.

Chiar dacă ai un bagaj genetic de invidiat, pielea are nevoie de îngrijire zilnică atât din interior cât şi din exterior.

Pentru că adevarata frumuseţe vine din interior, punem sub lupă câteva elemente extrem de eficiente pentru îngrijirea pielii.

Acidul hialuronic  -  este o substanţă care se găseşte în mod natural în organism mai ales în piele, articulaţii şi ochi. Odată cu înaintarea în vârstă scade şi capacitatea organismului de a produce acid hialuronic. Este folosit în principal în tratarea afecţiunilor articulaţiilor, dar şi în cosmetică. Aproximativ 50% din cantitatea de acid hialuronic din corp se află în piele. Acesta oferă fineţe şi elasticitate pielii şi în acelaşi timp asigură un nivel optim de hidratare. De asemenea acidul hialuronic mai este responsabil şi de aspectul frumos al buzelor şi de sănătatea scalpului şi firelor de păr.

Uleiul de Evening Primrose – este bogat în acid gama linoleic care ajută la regenerarea celulelor pielii, are efect antiinflamator, hidratează tenul şi are efecte benefice în acnee.

Coenzima Q10 – este foarte cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce  asupra sănătăţii inimii.  Coenzima Q10 se găseşte în organism în organele cu un metabolism intens. Cantitatea de Coenzima Q10  produsă în corp scade odată cu înaintarea în vârstă. Fiind asemănătoare cu vitamina E, Coenzima Q10 are un puternic efect antioxidant, oferă  protecţie împotriva radicalilor liberi şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Siliciu – este un element chimic foarte răspândit în natură. În organism este esenţial pentru asimilarea şi fixarea calciului şi magneziului. Siliciul  este un element important şi pentru sistemul imunitar deoarece ajută la formarea celulelor cu rol de apărare. Conform unor studii recente se estimează că un adult are nevoie de aproximativ 20-30 mg de siliciu zilnic. Siliciul dă strălucire dinţilor, poate preveni osteoporoza, ateroscleroza, ridarea tenului, apariţia cariilor şi ruperea părului. Surse naturale de siliciu: fructe, legume, cereale integrale, nuci, stafide.

De cele mai multe ori semnele bolilor se văd pe piele, aşadar   evită consumul de alcool şi tutun, acordă mai mult timp pentru odihnă şi mănâncă echilibrat şi sănătos.

Alexandra Gainusa

Consultant  Walmark 

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  I
02.07.2019

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii I

Vara este, fară îndoială, cea mai bună perioadă pentru vacanţă. Fie că alegi muntele sau marea, este important să cunoşti câteva lucruri pentru a te asigura că vacanţa va decurge conform planului:

Citește mai mult
Vizualizări: 81