Budincă de fasole verde

Budincă de fasole verde

Publicat: 12.12.2017

Vizualizări: 1

Această  reţetă este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială deoarece conţine alimente cu un nivel scăzut de sodiu şi potasiu. Repartizarea meselor se face de 4-5 ori pe zi. Este recomandată limitarea consumului de sare (2,5-3g/zi) şi evitarea consumului  de lichide în timpul mesei. Alimente recomandate: lapte degresat, carne de pui şi peşte slab (în cantităţi moderate), ouă (3-4/săptămână), pâine fără sare, legume sărace în sodiu (morcov, dovleac, fasole verde, roşii, vinete, ardei), condimente aromate (pătrunjel, mărar, dafin, leuştean, cimbru).

Ingrediente:

-          500g fasole verde

-          2 ouă

-          3 linguri pesmet

-          2 linguri suc de roşii

-          Sare, piper

-          Pătrunjel, mărar

Mod de preparare:

  1. Fasolea verde se fierbe 8-10 minute în apă cu sare. Se pune într-o sită  şi se lasă să se scurgă de apă.
  2. Ouăle se bat bine cu sare, piper şi se amestecă apoi cu sucul de roşii, 2 linguri cu pesmet şi verdeaţa tocată mărunt.
  3. Se unge un vas cu ulei şi se tapetează  cu o lingură de pesmet. Aşezăm fasolea verde şi deasupra punem amestecul de ouă.
  4. Se dă  la cuptor pentru 15-20 minute.

Budinca se poate servi atât caldă cât şi rece.

Poftă bună!!