Biscuiţi cu fulgi de ovăz
Publicat: 12.12.2017
Vizualizări: 23
Această reţetă este recomandată persoanelor care suferă de constipaţie deoarece este bogată în fibre. Repatrizarea meselor se face de 3-4 ori pe zi. Este recomandată o dietă bogată în fibre vegetale solubile si insolubile, consumul de dulciuri concentrate (miere, gem, dulceaţă) şi lichide în cantitate mare.
Alimente recomandate: fasole verde, mazăre păstăi, morcov, ţelină, varză, vinete, spanac, mere, pere, banană, pâine integrală, tărâţe, fulgi de ovăz, lapte bătut, iaurt natural.
Ingrediente:
- 250 g fulgi de ovăz
- 100 g unt
- 1 linguriţă de praf de copt
- 100 g zahăr brun
- 2 ouă
- 70 g stafide sau fructe uscate mărunţite (prune, caise)
- 1 linguriţă extract natural de vanilie
- un praf de sare
- 70 g făină de grâu 00
Mod de preparare:
- Fulgii de ovăz împreună cu untul, praful de copt, zahărul brun, ouăle, fructele uscate şi vanilia se pun într-un vas şi se amestecă până la omogenizare.
- Amestecul se lasă la odihnit 20-30 min.
- Cu mâinile umede se formează bile care se aşează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Se ţin la cuptor timp de 20-25 min la 180º.
- Se servesc dupa racire
Poftă bună!