Biscuiţi cu fulgi de ovăz

Biscuiţi cu fulgi de ovăz

Publicat: 12.12.2017

Vizualizări: 0

Această reţetă este recomandată persoanelor care suferă de constipaţie deoarece este bogată în fibre. Repatrizarea meselor se face de 3-4 ori pe zi. Este recomandată o dietă bogată în fibre vegetale solubile si insolubile, consumul de dulciuri concentrate (miere, gem, dulceaţă) şi lichide în cantitate mare.

Alimente recomandate: fasole verde, mazăre păstăi, morcov, ţelină, varză, vinete, spanac, mere, pere, banană, pâine integrală, tărâţe, fulgi de ovăz, lapte bătut, iaurt natural.

Ingrediente:

-          250 g fulgi de ovăz

-          100 g unt

-          1 linguriţă de praf de copt

-          100 g zahăr brun

-          2 ouă

-          70 g stafide sau fructe uscate mărunţite (prune, caise)

-          1 linguriţă extract natural de vanilie 

-          un praf de sare

-          70 g făină de grâu 00

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovăz împreună cu untul, praful de copt, zahărul brun, ouăle, fructele uscate şi vanilia se pun într-un vas şi se amestecă până la omogenizare.
  2. Amestecul se lasă la odihnit 20-30 min.
  3. Cu mâinile umede se formează bile care se aşează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  4. Se  ţin la cuptor  timp de 20-25 min la 180º.
  5. Se servesc dupa racire

Poftă bună!