Aperitiv de broccoli cu ardei iute, usturoi şi fulgi de migdale

Aperitiv de broccoli cu ardei iute, usturoi şi fulgi de migdale

Publicat: 12.12.2017

Vizualizări: 0

Această reţeta este ideală pentru perioada Paştelui pentru persoanele care vor să menţină un regim echilibrat şi în perioada sărbătorilor. Pentru a evita crizele biliare, indigestiile, pancreatita acută şi arsurile gastrice trebuie limitat consumul de alimente grase şi alimente cu un conţinut ridicat de aditivi alimentari.

Ingrediente: 

-          2 căpăţâni de broccoli;

-          4 căţei de usturoi;

-          1 ardei iute roşu;

-          2 linguri fulgi de migdale;

-          1 linguriţă ulei de măsline.

Mod de preparare:

Se pun 2 litri de apă cu un praf de sare la fiert. Când începe să clocotească se adaugă bucheţelele de broccoli şi se lasă  să fiarbă timp de 5 minute, după care se scot şi se clătesc sub jet de apă rece.

Într-o tigaie încinsă se călesc usturoiul şi ardeiul iute (fară sâmburi) într-o linguriţă de ulei de măsline până  când usturoiul începe să se rumenească. Se adaugă bucheţelele de broccoli şi se mai lasă pe foc 2 minute.

Se decorează cu fulgi de migdale prăjiţi.

Poftă bună!!