Panettone

Panettone

Publicat: 12.12.2017

Vizualizări: 0

Tentaţiile sunt peste tot de Paşti. Nu numai că avem tendinţa de a mânca şi bea mai mult împreună cu familia şi prietenii, dar există si bunătăţi de ciocolată care ne pot provoca foarte uşor un şoc diabetic. Reîntoarcerea prea bruscă la alimentaţia de dinaintea postului poate duce la agravarea stării de sănătate. Vă propunem ca de aceste sărbători să dedicaţi mai mult timp pentru umplerea sufletului cu bucurie şi mai puţin timp pentru umplerea stomacului cu merinde.

Ingrediente: 

-          3 ouă

-          600 g faină

-          ¼ cană  apă calduţă

-          ¼  cană lapte

-          1 pachet drojdie uscată

-          100 g unt

-          100 g zahăr

-          1 lingură esenţă de vanilie

-          1 vârf cuţit de sare

-          1 cană stafide

-          ½ cană caise uscate tăiate mărunt

-          coajă de la o portocală

-          coajă de la o lămâie

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă untul, zahărul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie şi coajă de portocală.

Separat se combină apa, laptele, drojdia, 4 linguri de făină, 1 lingură de zahăr. Se amestecă bine şi se lasă la cald. După 30 de minute se toarnă peste primul amestec peste care se mai adaugă restul de făină, sarea, stafidele, caisele.

Compoziţia se lasă la crescut 2 ore. După 2 ore aluatul se frământă şi se pune într-o formă de panettone sau într-o tava înaltă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă din nou la cald la crescut.

Înainte de coacere se unge cu unt şi apoi cu gălbenuş de ou. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se lasă aproximativ 20-30 de minute.

Poftă bună!