Detoxifierea organismului
Publicat: 10.05.2013
Vizualizări: 41
Detoxifierea organismului reprezintă îndepărtarea fiziologică a substanţelor toxice. Procesul de detoxifiere necesită perseverenţă şi disciplină, şi este cheia unui organism sănătos.
Alimentele ingerate în perioada sărbătorilor asigură un aport dublu de calorii în raport cu necesarul zilnic. Toxinele care se acumulează în organism în această perioadă pot genera grave probleme de sănătate. Detoxifierea organismului se bazează pe eliminarea toxinelor, curăţarea organismului şi asigurarea substanţelor nutritive, din interior spre exterior.
Detoxifierea organismului trebuie să înceapă cu înlocuirea sucurilor şi a băuturilor alcoolice cu apa. Apa hidratează organismul şi ajută procesul de detoxifiere. În acelaşi timp şi ceaiul aduce numeroase beneficii. Acesta este bogat în antioxidanţi şi poate potoli senzaţia de foame.
Evitaţi dietele stricte. Dieta strictă nu compensează excesele alimentare din perioada sărbătorilor. Mănâncă cel putin 5 fructe şi/sau legume zilnic, cereale integrale, alimente bogate în proteine slabe divizate în 3 mese principale şi 2 gustări.
Fibrele alimentare oferă un mod excelent de curăţare a intestinului, ajută la eliminarea toxinelor din organism, sprijină digestia. Exemplu: psyllium, tărâţe de ovăz, tărâţe de grâu, tărâţe de orz.
Omega 3 poate fi folosit ca agent de detoxifiere. Acizii graşi esenţiali ajută la reducerea concentraţiei colesterolului şi a lipidelor totale din sânge, ajută procesul de detoxifiere.
Probioticele sunt bacterii sănătoase care restabilesc echilibrul florei intestinale. Probioticele previn apariţia alergiilor, bolilor de ficat, ajută la detoxifierea organismului. Studiile au demonstrat că probioticele ajută la detoxifierea organismului de metale grele, radicali liberi şi bacterii periculoase. Totodată probioticele susţin un mediu favorabil pentru absorbţia corectă a nutrienţilor.
Ceaiul verde conţine flavonoide cu un caracter antioxidant puternic. Flavonoidele ajută la detoxifierea organismului şi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi. Se recomandă consumul a 4 căni zilnic. Ceaiul verde contribuie la arderea grăsimilor, favorizează menţinerea nivelului normal de colesterol şi glucoză în sânge.
Alexandra Găinuşă
Consultant Walmark