Îngheţată de porumb
Publicat: 12.12.2017
Vizualizări: 31
Porumbul este bogat în calciu, fosfor, fier, caroten, vitamina B1, vitamina B2, vitamina PP. Acesta are proprietăţi antioxidante, de reglare a tranzitului intestinal (datorită conţinutului ridicat de fibre) şi de reglare a nivelului de zahăr în sânge.
Ingrediente:
Piure de porumb:
- 6 ceşti pastă de porumb
- 8 ceşti smântână
- 1 linguriţă de sare
Bază de îngheţată:
- 300 ml lapte gras
- 6 gălbenuşuri de ou
- 200g zahăr pudră
- 350 ml smântână grasă
Mod de preparare:
Pentru piureul de porumb se foloseşte porumb din conservă. Acesta se pune la fiert în apă cu sare timp de 5 minute. După fierbere se pasează cu blenderul şi se strecoară. Pasta astfel obţinută se amestecă cu cele 8 ceşti de smântână (dupa răcire).
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, iar peste acestea se toarnă laptele fierbinte (adus în punctul de fierbere). Compoziţia se toarnă într-o cratiţă şi se amestecă uşor la foc mic până se îngroaşă puţin. Se transferă într-un castron, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la răcit.
Smântâna se amestecă în compoziţia răcită de galbenuşuri, iar la final se adaugă şi piureul de porumb. Crema rezultată se toarnă într-un recipient cu capac şi se aşează la congelator timp de 3-4 ore.
Poftă Bună!!