Vacanţa împreună cu familia II

Vacanţa împreună cu familia II

Publicat: 10.08.2013

Vizualizări: 2

Vacanţa împreună cu copiii este un prilej pentru a petrece timp împreuna cu aceştia departe de munca şi stresul de acasă. Foloseşte aceste momente pentru a te bucura de tradiţiile locale, pentru a cunoaşte oameni noi şi pentru a îmbunătăţi experienţele educaţionale ale copiilor tăi.

  1. Înainte de a pleca la drum cu un copil mic este recomandată o vizită la medicul de familie. Acesta vă poate întruma în legatură cu măsurile de sănătate care se impun a fi adoptate atunci când vă îndreptaţi către o destinaţie exotică. (vaccinuri, medicamente speciale). Pe lângă recomandările medicului nu uitaţi să adăugaţi în trusa de prim ajutor spray pentru ţânţari, plasturi, medicamente pentru rău de mişcare şi alergii, dezinfectante locale. Probioticele pot fi o soluţie simplă şi rapidă în timpul călătoriilor. Datorită schimbărilor de climă şi dietă copilul poate suferi de constipaţie şi/sau diaree. Graţie proprietăţilor sale probioticele reechilibrează flora intestinală prin înlocuirea bacteriilor dăunătoare cu cele utile.
  2. Nu uita de protecţia solară! Pielea copiilor este  mult mai sensibilă decât pielea adulţilor. Crema cu factor de protecţie este necesară chiar şi atunci când petreceţi o vacanţă la munte sau într-un oraş. Crema aleasă trebuie să aibă un factor mare de protecţie atât împotriva razelor UVA cât şi împotriva razelor UVB (50+). Aceasta trebuie reaplicată periodic şi cu precădere pe zonele sensibile şi puternic expuse la soare (frunte, nas, buze, umeri, pomeţi).
  3. Jurnal de calatorie. Există o mulţime de modalităţi, în afară de fotografii, prin care copilul tău poate menţine amintirile din vacanţă. Încurajează-ţi copilul să ţină un jurnal de călătorie în care să noteze o listă cu locurile pe care le-a vizitat, ce mâncare i-a plăcut cel mai mult. De asemenea poate ataşa cărţi poştale din fiecare oraş vizitat, mini-hărţi, bilete şi mici obiecte tradiţionale. 
  4. Carte de vizită. Atunci când plecăm în concediu cu cei mici trebuie să ne gândim şi la scenarii mai puţin fericite. Agaţă-i de hăinuţe o hârtie pe care să fie scris numele, un număr de telefon şi destinaţia finală, hârtie care să-i fie de folos în cazul în care se pierde de părinţi. Dacă ai un copil mai năzdravan îi poţi scrie numarul de telefon pe mână ca să fii sigur că nu-şi pierde “cartea de vizită”. 

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark  

 

Vacanţa împreună cu familia I
01.07.2019

Vacanţa împreună cu familia I

Planificarea  concediului este o adevarată provocare pentru familiile cu copii. Micuţii pot reacţiona imprevizibil atunci când sunt scoşi din rutina zilnică. Pentru a evita evenimentele neplacute şi pentru a avea parte de o vacanţă liniştită este nevoie de o planificare riguroasă.  Dacă este prima vacanţă împreună cu cei mici trebuie ţinut cont de faptul că aceştia au un ritm mai lent, iar excursiile de tip circuit nu sunt cele mai bune variante pentru o vacanţă reuşită.

Citește mai mult
Vizualizări: 18
Descoperă plăcerea concediului alături de cei mici!
21.05.2012

Descoperă plăcerea concediului alături de cei mici!

Experienţele trăite în timpul unei vacanţe petrecute în familie rămân amintiri de neuitat atât pentru copii, cât și pentru părinţi.

Citește mai mult
Vizualizări: 7