Spanac cu cartofi şi somon la cuptor

Spanac cu cartofi şi somon la cuptor

Publicat: 12.12.2017

Vizualizări: 407

Somonul conţine acizi graşi de tip Omega 3. Acizii graşi Omega 3 sunt extrem de importanţi pentru funcţionarea normală a sistemelor cerebral şi cardiovascular. Totodată aceştia contribuie şi la menţinerea sănătăţii ochilor. Spanacul conţine substanţe utile în regenerarea sângelui şi ficatului.

Ingrediente:

-          600g cartofi

-          350g  frunze de spanac

-          4 fileuri de somon fără piele, circa 700 g, tăiate în bucăți

-          1 ceapă, fin feliată

-          Coaja de la 1 lămâie, rasă

-          unt 60g

-          făină 50g

-          500ml lapte semi-degresat

-          15g mărar proaspăt, tocat

Mod de preparare:

  1. Cartofii se fierb în coajă. După ce s-au fiert se curăţă de coajă şi se taie rondele.
  2. Spanacul se pune într-o strecurătoare. Peste el se toarnă apă clocotită apoi se ţine sub un jet de apă rece. Se scurge și se stoarce cât mai mult lichid posibil apoi se amestecă cu somonul, ceapa şi coaja de lămâie.  
  3. Separat se topește untul (50g) într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă făina și se fierbe, amestecând, timp de 1 minut, apoi treptat se amestecă în lapte. Gătiţi timp de 5 minute, amestecând, până se îngroaşă. Se adaugă mărarul şi se lasă să se răcească. După răcire se toarnă peste amestecul de somon şi se amestecă uşor.  
  4. Compoziţia formată se pune într-o tavă. Peste amestecul de somon se suprapun, într-un singur strat, cartofii tăiaţi rondele. 
  5. Se topește restul de unt și toarnă peste cartofi. Se încalzeşte cuptorul la 180-200 ° C si se  Coace pentru aproximativ 50 de minute.

Poftă bună!!!