Alergii sezoniere 2

Alergii sezoniere 2

Publicat: 14.10.2013

Vizualizări: 0

Majoritatea persoanelor care suferă de alergii sezoniere utilizează medicamente pentru tratarea simptomelor. În prezent există numeroase produse pentru a trata alergiile, iar medicul alergolog poate stabili cea mai bună variantă de tratament în funcţie de tipurile de simptome, gravitatea şi frecvenţa, forma farmaceutică şi reacţiile adverse posibile.

 

Antihistaminice: medicamentele antihistaminice sunt cel mai des utilizate ca metodă de tratament pentru alergii. În cursul unei reacţii alergice se eliberează, în cantitate crescută, histamina (substanţă cu rol mediator al inflamaţiei). Antihistaminicele utilizate în tratarea alergiilor blochează receptorii H1 (receptorii pentru histamină) ameliorând astfel simptomele neplăcute. Atenţie însă, antihistaminicele de primă generaţie pot da somnolenţă. Acestea se administrează cu precauţie în timpul zilei, la persoanele active.

Decongestionante nazale: decongestionantele nazale reduc dimensiunea vaselor de sânge din interiorul nasului reducând astfel dimensiunea membranei inflamate şi permiţând libera circulaţie a aerului. Acestea au efect imediat, sunt uşor de administrat şi se găsesc sub diverse forme (picături, spray). Nu se recomandă folosirea decongestionantelor nazale pe o perioadă mai mare de 5 zile consecutive. Uneori, acestea pot cauza uscăciunea nasului, senzaţie de arsură, strănut.

Picături pentru ochi: Picăturile pentru ochi utilizate în tratarea alergiilor sezoniere ameliorează simptome precum mâncărimi, senzaţie de arsură, pleoape umflate, ochi roşii. Acestea conţin substanţe active cu diverse acţiuni (antihistaminice, antiinflamatorii) şi se utilizează la recomandarea medicului.

Continuare articol in data de 16.10.2013 ...

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark