Iaurt cu afine
Publicat: 19.12.2017
Vizualizări: 518
Iaurtul este bogat în probiotice. Probioticele sunt bacterii sănătoase care restabilesc echilibrul florei intestinale. Probioticele previn apariţia alergiilor, bolilor de ficat, ajută la detoxifierea organismului. Studiile au demonstrat că probioticele ajută la detoxifierea organismului de metale grele, radicali liberi şi bacterii periculoase. Totodată probioticele susţin un mediu favorabil pentru absorbţia corectă a nutrienţilor.
Ingrediente:
- 250-350 g afine
- 1/3 ceaşcă de miere
- Sucul de la o jumatate de lămâie verde
- 5 frunze de mentă proaspete
- ½ ceaşcă smântână rece
- 1 cană iaurt grecesc
- 4 linguriţe fistic mărunţit
Mod de preparare:
Într-un blender se combină afinele , mierea , sucul de lamaie şi 5 frunze de mentă. Amestecul se trece printr-o sită cu ochiuri fine pentru a elimina seminţele. Se mai poate adăuga miere , dacă se doreşte . Pasta formata se ţine la frigider aproximativ 15 minute. Cu un mixer electric sau un tel se amestecă smântâna rece până se întăreşte apoi se amestecă cu iaurtul. Piureul de afine se toarnă în amestecul de iaurt şi smântână.
Pentru servire , se presară cu fistic.
Poftă bună!!