ROMÂNIA LIBERĂ Nr. 4095 - 6.09.2003

ROMÂNIA LIBERĂ Nr. 4095 - 6.09.2003

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 1

Firma Walmark Romania produce substanta care a luat Premiul Nobel, venind astfel in ajutorul celor care au afectiuni cardiace sau doresc sa se protejeze impotriva aparitiei acestora, cu mai multe sortimente de Coenzima Q10 naturala: Coenzima Q10 10 mg, Coenzima Q10 15 mg si Coenzima Q10 30 mg.

Premiul Nobel pentru Coenzima Q10


Ritmul accelerat al schimbarilor sociale altereaza continuu nivelul de energie vitala al organismului uman. In fiecare zi resimtim tot mai acut oboseala fizica si psihica, lipsa de entuziasm si scaderea capacitatii de a ne bucura de viata. Ne simtim epuizati dupa activitati banale sau, mai mult, ne trezim dimineata mai obositi decat seara la culcare.
Aceste stari se refera strict la modul in care psihicul nostru percepe scaderea nivelului de energie. Insa organismul uman resimte mult mai dramatic aceste fenomene si astfel apar o serie de boli, aparent fara o cauza bine determinata: insuficienta cardiaca, insuficienta hepatica, scaderea capacitatii de aparare imuna la infectii, depresii etc. Cercetari stiintifice recente explica aceste goluri energetice prin lipsa unor substante strict necesare la nivelul celulelor (enzime, vitamine, minerale).
Inca din 1960 s-a descoperit ca in fiecare celula exista o substanta denumita Coenzima Q10, care are un rol decisiv in desfasurarea tuturor proceselor biochimice. In 1978, cercetatorul britanic Peter Mitchell a castigat Premiul Nobel pentru studiile privind rolul Coenzimei Q10 in mecanismul de producere a energiei celulare. Rezultatele analizelor stiintifice au aratat ca, pana la varsta de 30 de ani, Coenzima Q10 este sintetizata in cantitate suficienta in corpul uman, insa, o data cu inaintarea in varsta, concentratia ei scade. Lipsa coenzimei provoaca dereglari in procesele metabolice desfasurate la nivel celular, declansand tulburari majore in buna functionare a organismului. Fara Coenzima Q10 si substanta numita L-Carnitina, celulele nu pot produce energia vitala organismului. Aceste doua nutriente au si un efect antioxidant, ajutand la scaderea activitatii radicalilor liberi.
De asemenea, amelioreaza functia sistemului imunitar, imbunatatesc functionarea ficatului, a rinichilor si pancreasului, carora le asigura functionarea la parametri optimi, regleaza metabolismul si ofera energia necesara functionarii inimii, ca si a intregului organism. Exista in prezent peste 400 de studii despre efectele benefice ale Coenzimei Q10.
Spre sfarsitul anilor 80, dr. Peer Langsjoen (Temple - Texas) a analizat datele a 806 pacienti grav bolnavi de inima si a ajuns la concluzia ca tratamentul cu Coenzima Q10 a produs ameliorari considerabile, avand efect benefic asupra tuturor formelor de cardiomiopatii. La randul lor, cercetatorii italieni au constatat ca, dupa administrarea Coenzimei Q10 la un numar de 1.100 persoane bolnave de inima, 80% dintre ele au dat semne certe de ameliorare. In septembrie 1998, revista americana "Terapie medicamentoasa pentru bolile cardiovasculare" publica rezultatele unui studiu efectuat pe 144 de pacienti cu infarct miocardic acut (IMA). Administrarea Coenzimei Q10 a imbunatatit starea bolnavilor cu angina pectorala, aritmii si insuficienta ventriculara stanga.
De asemenea, recuperarea miocardului afectat de infarct a fost mai rapida in cazul in care s-a administrat Coenzima Q10 in primele 3 zile de la debut. In anul 2001, dr. Michael Scott (profesor de cardiologie la Universitatea de Medicina din Boston) a efectuat un nou studiu pe un lot de 126 pacienti cu insuficienta cardiaca. Dupa administrarea a 50 mg de Coenzima Q10, zilnic, timp de 4 saptamani, afectiunile (dispnee, aritmii, cianoza, edeme) s-au ameliorat sensibil. Ca protector al aparatului cardiovascular, Coenzima Q10 creste forta de contractie a inimii, reduce valorile crescute ale tensiunii arteriale si scade concentratiile de colesterol si trigliceride din sange. In prezent, in Romania exista peste trei milioane de persoane cu ateroscleroza (ingustarea sau blocarea vaselor de sange prin depunerea unor placi de aterom - formate din grasimi, celule si fibre musculare).
Suntem pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de bolile cardiovasculare (in 1996, record nedorit de 738,3 morti prin boli cardiovasculare la 100.000 locuitori). Coenzima Q10 amelioreaza simptomele aparute in cadrul in-suficientei cardiace, previne aparitia infarcturilor miocardice si a accidentelor vasculare cerebrale si ofera energia necesara functionarii ritmice a miocardului. Regenereaza intregul organism si atenueaza oboseala, nervozitatea, scaderea randamentului util etc. De asemenea, intarzie aparitia fenomenelor de imbatranire si combate instalarea obezitatii.
Firma Walmark Romania produce si ea substanta care a luat Premiul Nobel, venind astfel in ajutorul celor care au afectiuni cardiace sau doresc sa se protejeze impotriva aparitiei acestora, cu mai multe sortimente de Coenzima Q10 naturala: Coenzima Q10 10 mg, Coenzima Q10 15 mg si Coenzima Q10 30 mg. In plus, Coenzima Q10 + Carnitina ofera suplimentar un aport important de L-Carnitina (un aminoacid esential, cu rol in producerea de energie in organism), ceea ce potenteaza efectul energizant al Coenzimei Q10.
Un alt produs la fel de eficient este Energy Q10 Spectrum, creat special pentru persoanele ce depun in mod constant efort fizic si psihic. Acest supliment nutritiv contine principalele vitamine si minerale necesare functionarii normale a organismului, fiind imbogatit cu Coenzima Q10, care asigura aportul suplimentar de energie.

Un articol de B. Petrescu
CAPITAL Nr.10, 4.03.2004
11.12.2017

CAPITAL Nr.10, 4.03.2004

Suplimente nutriţionale de cea mai înaltă calitate

Citește mai mult
Vizualizări: 0
ROMÂNIA LIBERĂ  Nr. 4246 - 8.03.2004
11.12.2017

ROMÂNIA LIBERĂ Nr. 4246 - 8.03.2004

Numeroase studii dovedesc faptul ca substantele active ale produsului ArtroStop PLUS ocupa un loc justificat in profilaxia si eliminarea imbolnavirilor articulare degenerative.

Citește mai mult
Vizualizări: 18
WALMARK îşi confirmă ratingul de calitate
11.12.2017

WALMARK îşi confirmă ratingul de calitate

Walmark s.a. producător de suplimenţi nutriţionali şi băuturi nealcoolice, a trecut cu bine ştacheta impusă de standardele financiare internationale.

Citește mai mult
Vizualizări: 0
WALMARK a înregistrat pentru primul trimestru o creştere de două cifre
11.12.2017

WALMARK a înregistrat pentru primul trimestru o creştere de două cifre

Cifra de afaceri a companiei Walmark pentru primul trimestru al anului 2004 este de 1,5 miliarde coroane cehe.

Citește mai mult
Vizualizări: 0
Walmark continuă expansiunea în Lituania
11.12.2017

Walmark continuă expansiunea în Lituania

Walmark, cel mai mare producător ceh de vitamine şi suplimenţi nutriţionali îşi lărgeşte reţeaua actuală a filialelor din străinătate - Slovacia, Ucraina, Polonia, Ungaria şi România, cu o nouă ţară, Lituania.

Citește mai mult
Vizualizări: 0
Comunicat de presă - 29.05.2005
11.12.2017

Comunicat de presă - 29.05.2005

Walmark Romania sprijină şi încurajează  performanţa.

Citește mai mult
Vizualizări: 0