O inimă sănătoasă 2
Publicat: 19.12.2017
Vizualizări: 96
Ateroscleroza se caracterizează prin îngustarea arterelor datorită depunerii colesterolului pe pereţii acestora. Colesterolul este un sterol care se sintetizează în organism. Colesterolul este insolubil în apă, se concentrează la nivelul ficatului, măduvei spinării, a creierului dar și la nivelul plăcii de aterom. Hipercolesterolemia reprezintă prezenţa unor niveluri crescute de colesterol în sânge.
Creşterea concentraţiei de colesterol în sânge este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Valori normale: LDL (colesterol rău) ≤ 115mg/dl; HDL (colesterol bun) ≥ 40mg/dl.
Sănătatea inimii este nepreţuită şi trebuie păstrată cu orice preţ. Walmark pune la dispozitie o gamă variată de produse pe bază de substanţe active benefice în menţinerea sănătăţii inimii.
O inimă sănătoasă este cheia longevităţii. Coenzima Q10, Seleniu, acizii graşi Omega 3 şi Vitamina E sunt câteva din substanţele care pot îmbunătăţi considerabil sănătatea şi vitalitatea inimii.
Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor. Se găseşte în corp în aproape toate organele (mai ales în inimă, ficat şi creier), iar odată cu înaintarea în vârstă concentraţia de Coenzima Q10 din organism începe să scadă. Coenzima Q10 contribuie la menţinerea tensiunii arteriale la un nivel optim.
Seleniul a fost descoperit în 1817 de către chimistul suedez J. J. Berzelius. Este un element cu funcţii multiple în metabolismul uman, iar cercetătorii afirmă că un nivel scăzut de seleniu contribuie la apariţia insuficienţei cardiace şi la agravarea aterosclerozei. Seleniul are un important rol antioxidant, intervine în respiraţia celulară şi este foarte important în prevenţia depunerii de grăsimi pe vasele de sânge.
Principalii acizi graşi Omega 3 sunt DHA şi EPA. Aceştia sunt esenţiali pentru menţinerea sănătăţii organismului. Deoarece acizii graşi Omega 3 nu pot fi sintetizaţi în organism este necesar aportul extern. Alimentele bogate în acizi grasi Omega 3 sunt: peştele gras (ton, somon), seminţe de in, nuci, seminţe de rapiţă. Acizii graşi de tip Omega 3 ajută la menţinerea nivelului normal de colesterol, sprijină tensiunea sanguină normală, determină vasodilataţie, au efect antitrombotic şi antiinflamator.
Vitamina E are cea mai importantă activitate biologică în organism, este un puternic antioxidant şi este important în mod special, pentru protejarea celulelor sângelui, sistemului nervos, muşchilor scheletici şi retinei ochiului împotriva radicalilor liberi.
Cele mai multe atacuri de cord se petrec în timpul iernii, iar persoanele cu vârste înaintate sunt deosebit de vulnerabile. Pentru a evita eventuale complicaţii în cazul bolilor cardiovasculare, pacienţii ar trebui să adopte câteva măsuri preventive, atunci când temperaturile scad.
- Evitarea efortului (curăţarea zăpezii);
- Respectarea tratamentului recomandat;
- Evitarea fumatului, monitorizarea greutăţii, evitarea băuturilor alcoolice;
- Folosirea îmbracăminţii adecvate pentru temperaturile mediului exterior. Folosirea articolelor de protecţie (fes, mânuşi, fular).
Alexandra Găinuşă
Consultant Walmark