Alternative naturiste pentru tratamentul infecțiilor urinare

Alternative naturiste pentru tratamentul infecțiilor urinare

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 2544

Ai încercat diferite medicamente și nu ai scăpat încă de incomodele infecții urinare? Poate e momentul să apelezi la remedii ieftine și la îndemână.

Ține cont că o infecție urinară tratată cu antibiotice duce la dezechilibrul fl orei vaginale, iar riscul de reapariție a infecției după un astfel de tratament este destul de ridicat.

Afinele, efect antibacterian

Afinele, mărgele delicate cu gust acrișor, sunt appreciate nu doar pentru calitățile lor gastronomice, ci și pentru virtuțile terapeutice. Proantocianinele din afi ne au effect antibacterian, acționând mai ales împotriva bacteriei E. coli, responsabilă pentru majoritatea cistitelor. Urmează o cură cu fructe proaspete: 300-500 g/zi sau consumă-le uscate (câte 100 g în fi ecare zi).

Băi locale cu infuzie de mușețel

Ca să scapi de durerile provocate de infecțiile urinare, o igienă intimă optimă este un factor esențial. Usturimile la urinare sunt atenuate dacă te speli în zona genitală cu o infuzie de mușețel. Cinci linguri de plantă se fierb în doi litri de apă, apoi se lasă la macerat zece ore, se strecoară și se păstrează apa. Se pune din nou planta la fi ert, tot în doi litri de apă, iar după ce s-a răcit, se fi ltrează și se amestecă cu apa rămasă de la prima fi erbere. La fi nal, maceratul de mușețel se amestecă cu apa din cadă.

Ceaiul de merișor curăță vezica urinară

Frunzele de merișor conțin taninuri, substanțe antibacteriene și antimicotice care țin piept bacteriilor din vezica urinară și creează un mediu nefavorabil înmulțirii acestora. Ceaiul se face amestecând două lingurițe cu merișor împreună cu 100 ml de apă rece. Lași la macerat o oră, apoi strecori, dar păstrezi apa și fi erbi fructele din nou în aceeași cantitate de apă, timp de zece minute. Lichidul obținut se combină cu apa separată inițial și se adaugă un pic de bicarbonat de sodiu. Bei în fi ecare zi câte două căni cu ceai de merișor, timp de zece zile.

Articol preluat din revista Clubul Sanatatii Walmark editia toamna 2013