Anotimpul creației

Anotimpul creației

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 4

Vara s-a terminat. Ai două posibilități: să privești cu nostalgie către zilele cu soare arzător, în care relaxarea era cuvântul de ordine sau să privești hotărât către o toamnă pe care o poți transforma în cea mai activă și mai satisfăcătoare perioadă a anului. Noi te provocăm să-ți exploatezi resursele creative și îți oferim câteva sugestii ca punct de plecare.

Dacă îți place să surprinzi frumosul sau neobișnuitul în cele mai comune situații, poate că un curs de artă fotografi că este ceea ce îți trebuie. Recomandarea noastră: Școala de Fotografi e Freelancer din București (www.scoala-de-fotografie.ro). Cursul de inițiere în arta fotografi că începe pe 9 septembrie, iar pentru avansați, cursurile de artă fotografi că debutează pe 11 septembrie. Școala include și workshop-uri de editare a imaginilor. Pentru cei care locuiesc în Brașov, Școala de Fotografi e Art Production (www.cursuri-de-fotografie.ro) oferă o gamă largă de cursuri și acreditări pentru cei care vor să se specializeze pe acest domeniu.

Dacă preferi imaginile create pe pânză celor surprinse pe peliculă, un curs de pictură pentru începători debutează pe 2 septembrie, la București, în atelierul lui Cristian Scutaru. Vei învăța tehnica picturii în ulei, desenul în creion, desenul în pastel sau cum să creezi o cutie de bijuterii unică. Școala Populară de Arte de la Iași (www.scoaladearteiasi.ro) include, pe lângă pictură, și o bogată ofertă de cursuri de chitară, orgă, vioară, pian sau saxofon, pentru toți cei care vor să deslușească tainele muzicii.

O altă activitate pe care merită să o iei în calcul este aceea de a urma un curs de actorie. Caută acele școli care abordează actoria ca metodă de descoperire a sinelui și de dezvoltare personală și vei avea de două ori de câștigat: timp liber petrecut cu folos și într-un mod distractiv. Îți recomandăm cursul ținut de Smaranda Caragea la Fundația „Calea Victoriei” din București, cursurile oferite de Compania D’Arte din Timișoara (www.companiadearte.com) sau cele puse la dispoziția publicului de Centrul Cultural Județean Constanța (www.scoalaarte.ro).

Pentru acelea dintre voi care și-au propus să își găsească un hobby nou în această toamnă, unul numai bun pentru arderea caloriilor și menținerea unui tonus optim este dansul. De la salsa la tangou, de la balet la street dance, opțiunile sunt nelimitate. Tot ce trebuie să faci este să îți găsești propriul ritm. Una dintre recomandări este să urmezi câteva dintre cursurile oferite de școala TDance din Cluj-Napoca (www.tdance.ro). Este posibil să descoperi trăiri și senzații noi în spatele stilului potrivit de dans.

Sperăm să ai o toamnă creativă, să-ți descoperi noi resurse și să-ți depășești limitele, învățând ceva nou.

Articol preluat din revista Clubul Sanatatii Walmark editia toamna 2013