Ştiaţi că “Silimarina” este hepatoprotector natural ?
Publicat: 26.09.2019
Vizualizări: 1183
Cunoscută de mai bine de 2.000 de ani, silimarina este extractul uscat din semințele ciulinului laptelui (armurariu sau Silybum marianum). Silimarina împiedică pătrunderea substanțelor toxice în celulele hepatice și stimulează refacerea acestora. De asemenea, diminuează riscul dezvoltării calculilor biliari și favorizează digestia.
Recomandată în principal în tratamentul cirozei, hepatitelor, insufi cienței hepatice, în intoxicațiile cu ciuperci, silimarina are și efecte antioxidante, anihilând acțiunea radicalilor liberi asupra celulelor. De asemenea, previne apariția așa-ziselor boli ale civilizației – ateroscleroza sau oboseala cronică. Este un bun adjuvant în afecțiunile cardiace (hipotensiune) și în insuficiența renală, dar și în boli ale sistemului nervos (surmenaj, migrene). Fiind un compus natural, nu are efecte secundare nici chiar în cazul unei folosiri îndelungate și poate fi administrată și preventiv, mai ales persoanelor care lucrează în medii poluate.