Ştiaţi că “Silimarina” este hepatoprotector natural ?

Ştiaţi că “Silimarina” este hepatoprotector natural ?

Publicat: 26.09.2019

Vizualizări: 1183

Cunoscută de mai bine de 2.000 de ani, silimarina este extractul uscat din semințele ciulinului laptelui (armurariu sau Silybum marianum). Silimarina împiedică pătrunderea substanțelor toxice în celulele hepatice și stimulează refacerea acestora. De asemenea, diminuează riscul dezvoltării calculilor biliari și favorizează digestia.

Recomandată în principal în tratamentul cirozei, hepatitelor, insufi cienței hepatice, în intoxicațiile cu ciuperci, silimarina are și efecte antioxidante, anihilând acțiunea radicalilor liberi asupra celulelor. De asemenea, previne apariția așa-ziselor boli ale civilizației – ateroscleroza sau oboseala cronică. Este un bun adjuvant în afecțiunile cardiace (hipotensiune) și în insuficiența renală, dar și în boli ale sistemului nervos (surmenaj, migrene). Fiind un compus natural, nu are efecte secundare nici chiar în cazul unei folosiri îndelungate și poate fi administrată și preventiv, mai ales persoanelor care lucrează în medii poluate.

Silimarina
01.01.2018

Silimarina

Armurariul este o plantă ţepoasă cu flori mov şi seminţe cu gust amărui care face parte din familia Asteraceae. În prezent se găseşte în toată lumea, în special în Europa de Sud şi Asia. În ţara noastră Armurariul creşte în zonele calde şi însorite (Dobrogea).

Citește mai mult
Vizualizări: 1163
Utilitatea suplimentelor alimentare in detoxifierea organismului
18.04.2012

Utilitatea suplimentelor alimentare in detoxifierea organismului

In perioada sarbatorilor, excesele alimentare duc la cresterea greutatii corporale, precum şi la acumularea toxinelor în organismul uman.

Citește mai mult
Vizualizări: 56
Detoxifierea organismului
10.05.2013

Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului reprezintă îndepărtarea fiziologică a substanţelor toxice. Procesul de detoxifiere necesită perseverenţă şi disciplină, şi este cheia unui organism sănătos.

Citește mai mult
Vizualizări: 41