Recomandări pentru menţinerea sănătăţii ochilor copiilor

Recomandări pentru menţinerea sănătăţii ochilor copiilor

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 0

Limitaţi accesul la televizor/calculator. Asiguraţi-vă că distanţa dintre televizor /calculator  si copil este la cel puţin un braţ distanţă . Copiii sub 2 ani nu ar trebui să aibă acces la niciun fel de ecran, iar cei peste 2 ani nu ar trebui să petreacă mai mult de 2 ore în faţa televizorului/calculatorului.

-          Introduceţi în dieta copilului alimente precum: morcovi (sursă de beta caroten), ouă (sursă de luteină şi zeaxantină), somon (sursă de  DHA), spanac (sursă de luteină).

-          Copiii au nevoie de 8-10 ore de somn în fiecare zi.  În timpul somnului filmul lacrimal ajută la curăţarea ochilor  de praful acumulat în timpul zilei.

-          Este recomandat ca lumina din exterior să bată din partea stângă. Atunci când folosim iluminatul interior este bine ca lumina sa nu fie excesiv de puternică sau prea aproape de copil.

-          Asiguraţi-vă că copilul dumneavoastra este protejat de razele UV.  Expunerea repetată la razele UV poate determina apariţia degenerescenţei maculare.  Protejaţi-vă copilul cu ajutorul pălăriilor sau ochelarilor de soare.

-          Utilizaţi un umidificator pentru a evita uscarea ochilor. Evitaţi utilizarea excesivă a aerului condiţionat.

-          Copilul ar trebui să ia o pauză de 20 de secunde la fiecare 20 de minute de la citit, scris sau de la vizionarea televizorului.  În această pauză trebuie să privească la distanţă (aprox 10m).

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark  

Aveți grijă de sănătatea copiilor!
19.12.2017

Aveți grijă de sănătatea copiilor!

Obezitatea este o problemă majoră și actuală de sănătate la nivel global, fiind în creștere în toate țările lumii, atât în rândul adulților cât și al copiilor. Conform unui studiu efectuat în 79 de țări, Organizația Mondială a Sănătății apreciază că există 22 de milioane de copii obezi cu vârsta mai mică de cinci ani, subliniindu-se ideea că 50% dintre copiii obezi vor deveni adulți obezi.

Citește mai mult
Vizualizări: 8
Nutriţie şi imunitate la copii
21.02.2020

Nutriţie şi imunitate la copii

Nou-născutul începe viaţa cu un sistem imunitar imatur şi de aceea în timpul primului an de viaţă copiii sunt cei mai predispuşi la infecţii. Dorinţa tuturor părinţilor este de a îi ajuta pe copiii lor la construirea unui sistem imunitar rezistent astfel încat aceştia să crească puternici şi sănătoşi.

Citește mai mult
Vizualizări: 3358
Cum să te bucuri la maximum de copiii copiilor tăi
02.03.2011

Cum să te bucuri la maximum de copiii copiilor tăi

Viața noastră a devenit mai frumoasă de când au apărut cei doi nepoței, Bianca și Florin. Bianca este mare acum și merge cu bunicul la grădi. Eu stau acasă cu Florin – am grijă de el. Încercăm împreună să le facem toate poftele micuților. Ei ne dau energia de a merge mai departe și de a-i vedea mari și cu un rost în viață. Elena și Dan se pot baza pe noi. Suntem o familie norocoasă!

Citește mai mult
Vizualizări: 20