Terapia Gerson

Terapia Gerson

Publicat: 12.12.2019

Vizualizări: 4518

Terapia Gerson este un tratament natural care activează extraordinara abilitate a trupului de a se vindeca singur prin intermediul unei diete organice, vegetariene, care se bazează pe sucuri din fructe și legume (crude), câte un pahar (250 ml) la fiecare oră, suplimente naturale și curățarea organismului prin clisme. Tratamentul natural este menit să amplifice forța sistemului imunitar al organismului, care poate lupta astfel împotriva unor boli grave precum cancerul, artrita, bolile cardiovasculare, alergiile și alte boli degenerative.

Inițial, dr. Max Gerson a pus la punct, în anii ‘30, o metodă de tratament pentru migrene, metodă care, ulterior, a fost dezvoltată în terapia care îi poartă numele, devenind un tratament pentru bolile degenerative.

Natura integrativă a terapiei Gerson o diferențiază de majoritatea metodelor de tratament. În loc să trateze exclusiv simptomele unei anumite boli, aceasta abordează cauzele commune majorității bolilor degenerative: toxicitatea și deficiențele de nutriție.

În terapia Gerson sunt consumate zilnic cantități mari de sucuri organice, proaspete, care oferă corpului o supradoză de enzime, minerale și elemente nutriționale. Aceste substanțe descompun țesuturile bolnave din corp, în vreme ce clismele cu cafea ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

Terapia Gerson regenerează organismul, sprijinind fiecare funcție metabolică importantă și alimentând zilnic corpul cu nutrienți provenind de la șapte-zece kilograme de legume și fructe. Acestea sunt transformate în sucuri, iar pacientul trebuie să bea un pahar la fi ecare oră, de aproximativ treisprezece ori pe zi. Un alt element important al terapiei Gerson este oxigenarea, deoarece deficiența de oxigen din sânge este cauza multora dintre bolile degenerative.

Metabolismul este stimulat prin adăugarea unor suplimente alimentare, precum potasiul, hormonal tiroidian sau vitamina B12, precum și prin evitarea grăsimilor animale, a excesului de proteine, a sodiului (sării) și a altor toxine.

Sub îndemnul „Este mai ușor să previi decât să tratezi”, recomandăm preventiv această terapie, dat fiind faptul că pledează pentru un stil de viață sănătos, pe o alimentație bazată pe fructe și legume proaspete, de preferință netratate sub nici o formă. Organismul omului modern este supus unor stresuri inutile și unor obiceiuri nesănătoase (junk food, prea multă sare, puține fructe și legume crude etc.). Este deci util să ne reamintim de beneficiile pe care natura ni le oferă cu atâta generozitate. 

Recomandarea Walmark:

Tendința de a petrece cât mai mult timp așezat sau întins creste odată cu înaintarea în vârstă. Deși activitatea fizică e importantă în orice etapă a vieții, aceasta este esențială mai ales în cazul persoanelor de peste 65 de ani. Un program zilnic de exerciții fizice crește densitatea osoasă, previne bolile de inimă, îmbunătățește flexibilitatea și previne apariția diabetului. Exemple de activități cu o intensitate moderată: mersul pe jos în ritm alert, mersul pe bicicletă, tenisul, gimnastica aerobică în apă. 

 

Cum îţi poţi măsura singur ritmul cardiac
25.04.2019

Cum îţi poţi măsura singur ritmul cardiac

Ritmul cardiac (pulsul) reprezintă numărul de bătăi ale inimii, într-un minut. Ritmul cardiac normal variază de la persoană la persoană, în funcţie de vârstă, mărimea corpului, de condiţia fizică şi de starea medicală. Măsurarea frecvenţei cardiace este instrumentul cel mai des folosit pentru verificarea stării de sănătate. Fluctuaţiile mari pot fi un indiciu timpuriu al degradării stării de sănătate.

Citește mai mult
Vizualizări: 26985