Îmbunătăţeşte imunitatea copilului tău

Îmbunătăţeşte imunitatea copilului tău

Publicat: 18.12.2017

Vizualizări: 264

Sistemul imunitar este un sistem complex  alcătuit din structuri şi mecanisme care apără organismul împotriva agenţilor patogeni (virusuri, microbi).

Sistemul imunitar adaptativ se dezvoltă de-a lungul vieţii, după ce organismul intră în contact cu diverşi agenţi patogeni. Sistemul imunitar al copiilor are nevoie de o îngrijire special, mai ales în perioadele reci (toamna şi primăvara).

Minimarţieni Sirop Imunactiv este un complex de vitamine şi minerale indispensabile pentru creşterea fiziologică şi dezvoltarea sănătoasă a organismului. În plus, produsul conţine complexul Imunactiv  compus din Beta Glucan, Bioflavonoide, Vitamina C şi Zinc.

Beta Glucan – beta-glucanii sunt polizaharide care reduc riscul apariţiei diferitelor afecţiuni (conform Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară). Cele mai cunoscute surse de beta-glucani sunt ovăzul, orzul, drojdia. Beta-glucanii din drojdie sunt recunoscuţi pentru  capacitatea de stimulare a imunităţii. 

Bioflavonoide – sunt compuşi polifenolici sintetizaţi de plante. Acestea au proprietăţi antioxidante; au efecte de tip antiinflamator şi antialergic şi îmbunătăţes acţiunea vitaminei C.

Vitamina C – este o vitamină hidrosolubilă cu un rol esenţial în organism. Este importantă pentru productia de colagen. Colagenul participă la formarea  structurii muşchilor, ţesutului vascular, oaselor şi cartilajelor, făcându-le puternice şi flexibile; contribuie la sănătatea dinţilor şi gingiilor; sprijină rezistenţa la infecţii a organismului; scurtează perioada de însănătoşire şi reduce intensitatea simptomelor răcelilor;

Zinc – zincul are efecte pozitive asupra sistemului imunitar; contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului osos.

Aportul zilnic de nutrienţi este extrem de important pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos. Suplimentele alimentare ce conţin combinaţii de vitamine şi minerale sunt necesare atunci când alimentaţia nu poate asigura necesarul zilnic din aceşti nutrienţi.

Sudiile clinice au demonstrat  că suplimentarea cu vitamine şi minerale a alimentaţiei copiilor  reduce numărul îmbolnăvirilor, durata şi severitatea acestora.

Produsul Minimarţieni Sirop Imunactiv este recomandat copiilor de peste 1 an după urmatoarea schemă de tratament: 1-3 ani, câte o linguriţă de 5 ml pe zi; copii de peste 3 ani, câte 2 linguriţe pe zi (10 ml).

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark


 

Nutriţie şi imunitate la copii
21.02.2020

Nutriţie şi imunitate la copii

Nou-născutul începe viaţa cu un sistem imunitar imatur şi de aceea în timpul primului an de viaţă copiii sunt cei mai predispuşi la infecţii. Dorinţa tuturor părinţilor este de a îi ajuta pe copiii lor la construirea unui sistem imunitar rezistent astfel încat aceştia să crească puternici şi sănătoşi.

Citește mai mult
Vizualizări: 3358
Imunitate, oase puternice, sănatate pentru puiul tău
20.06.2011

Imunitate, oase puternice, sănatate pentru puiul tău

Copilul dumneavoastră este plin de energie și foarte jucăuș? Ajutaţi-l să se bucure de copilarie având grijă de imunitatea sa și de asigurarea confortului necesar organismului prin asimilarea calciului și a vitaminei D.

Citește mai mult
Vizualizări: 41