Benebian

Benebian

Publicat: 18.12.2017

Vizualizări: 0

MATERIAL INFORMATIV DESTINAT PERSONALULUI MEDICAL

 

Echilibrul florei intestinale este deosebit de important pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos. Intestinul este populat de bacterii benefice încă din primele zile de viaţă, atunci când bebeluşul este hrănit cu colostru (secreţie a glandei mamare la câteva zile după naştere, “primul lapte”).

Antibioticele distrug atât bacteriile rele cât şi pe cele bune.  După un tratament prelungit cu antibiotice echilibrul intestinal al sugarilor sau copiilor poate fi distrus, acest lucru afectând buna funcţionare a sistemului imunitar.

Benebian este un produs  creat special pentru copii. Produsul conţine o gamă variată de probiotice (Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei, Bacillus coagulans), lăptişor de matcă şi vitamina D3.

Probioticele sunt microorganisme vii, care aduc beneficii asupra sănătăţii gazdei, contribuind la refacerea florei intestinale. În tractul digestiv există aproximativ 1000 de tipuri diferite de bacterii. Aceste bacterii ajută la descompunerea hranei şi la absorbţia nutrienţilor.

Una din principalele funcţii ale probioticelor este accea de a stimula sistemul imunitar. Consumul alimentelor bogate în probiotice şi menţinerea florei intestinale benefice, ajută la menţinerea sistemului imunitar şi  la absorbţia nutrienţilor. 

Unul din cele mai importante beneficii pe care lăptişorul de matcă le aduce organismului, este acela de stimulare a sistemului imunitar. Datorită conţinutului său ridicat în aminoacizi, vitamine şi minerale, lăptişorul de matcă sprijină sistemul imunitar şi ajută la refacerea organismului în perioada de convalescenţă.

Vitamina D contribuie la absorbţia normală a calciului şi fosforului şi contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar.

Benebian  se poate folosi în timpul sau după tratamentul cu antibiotice, o doză (10ml) dimineaţa, la micul dejun.

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark

Probiotice şi Prebiotice
09.01.2018

Probiotice şi Prebiotice

Probioticele sunt microorganisme vii, care aduc beneficii asupra sănătăţii gazdei, contribuind la refacerea florei intestinale.  Acţiunea benefică a probioticelor a fost descoperită  la începutul secolului  XX de către Elie Metchnikoff, biolog de origine rusă, profesor la Institutul Pasteur din Paris. Acesta a sugerat faptul că este posibilă refacerea florei intestinale prin înlocuirea bacteriilor dăunatoare cu cele utile.

Citește mai mult
Vizualizări: 0