Hobby-uri pentru vârsta a treia

Hobby-uri pentru vârsta a treia

Publicat: 31.01.2019

Vizualizări: 679

Pensionarea ar trebui să însemne că sunteți stăpân pe timpul dvs. și că puteți face ce doriți cu el. Minte sănătoasă în trup sănătos ar trebui să fie dictonul după care să vă conduceți – ar trebui, adică, să luați în considerare acele activități care vă pun la treabă mintea, familie spiritul și trupul.

Arte

Pictura este o artă relaxantă, mai ales că o puteți redescoperi în compania nepoților. Pentru începători, costurile materialelor sunt nesemnifi cative. Dacă vă pasionează lectura, puteți înfi ința un club al cărții unde, în compania câtorva prieteni sau cunoștințe, să citiți și să discutați diverși autori.

Scrisul poate fi o activitate care să vă aducă și un mic venit. Puneți-vă poveștile de viață pe hârtie, există numeroase publicații în care puteți debuta. Sau – de ce nu? –, dacă sunteți familiarizat cu tehnologia, puteți deschide un blog.

Grădinărit și gătit

Dacă gătiți de plăcere și ați fost lăudată pentru prăjiturile pe care le faceți, poate ar trebui să încercați să faceți din această activitate un hobby lucrativ. Calitatea își găsește singură clienții. Puteți livra chiar dvs. produsele sau puteți încerca să le distribuiți prin magazinul de la colțul străzii.

Munca în grădină îmbină utilitatea activității fi zice cu plăcerea de a te afl a în aer liber. Dacă nu dispuneți de o grădină, puteți amenaja pe balcon un spațiu în care să cultivați germeni sau vlăstari, din ce în ce mai căutați de cei care vor să mănânce sănătos.

Luați lecții de dans

Sunt o excelentă ocazie de a face mișcare și de a socializa în compania unor oameni de lume. Unde mai pui că probabil soția a fost mereu nemulțumită că a vea ocazia să danseze doar la nunți.

Faceți sport

Tenisul este o bună alegere, la fel și înotul. Dar puteți încerca și artele marțiale, fi indcă latura non-combat a acestora pune în mișcare grupe musculare importante pentru postură. De asemenea, plimbările pe bicicletă în parc pot fi un mod plăcut de petrecere a timpului.

Călătoriți

Străbateți țara în lung și-n lat. Există numeroase oferte de transport și de cazare dedicate pensionarilor. Oamenii sunt primitori, iar locurile atât de frumoase, încât merită văzute și revăzute.

Exercițiile mentale (cititul, scrabble, sudoku etc.), activitatea fizică regulată (înot, mers prin parc, alergări ușoare, exerciții specifice vârstei), înscrierea în diverse cluburi (bowling, șah, bridge), înscrierea la cursuri de olărit, de țesut, pictură, chiar și de dans, participarea la excursii și călătorii alături de prieteni sau familie sunt activități ce mențin organismul persoanelor în etate în condiții optime, atât fizic, cât și psihic.

Articol preluat din revista Clubul Sanatatii Walmark editia toamna 2013.

Stilul Bento – rețete cu imaginaţie pentru copii mofturoși
19.12.2017

Stilul Bento – rețete cu imaginaţie pentru copii mofturoși

Bento (sau obento, dacă folosim termenul onorific) este cuvântul japonez care desemnează o masă servită în cutie. Există însă diferite feluri de bento, cu diferite scopuri.Makunouchibento sunt mese atent elaborate, servite în cadru formal, tipul de mese care își vor fi servite la restaurant în cutii elegante, lăcuite.

Citește mai mult
Vizualizări: 36