Prostenal Perfect

Prostenal Perfect

Publicat: 18.12.2017

Vizualizări: 1565

Odată cu înaintarea în vârstă, tot mai mulţi bărbaţi încep să resimtă neplăcerile cauzate de bolile prostatei. O afecţiune foarte frecvent întâlnită este hiperplazia benignă a prostatei (BPH), cunoscută de secole ca fiind o cauză principală a disfuncţiilor urinare.

Hiperplazia benignă a prostatei este o boală care începe să apară în formă microscopică încă de la vârsta de 30 de ani, însă primele simptome clinice se manifestă în marea majoritate după 50 ani, chiar dacă boala se poate întâlni izolat şi la indivizi mai tineri.

Aceste simptome se manifestă cel mai frecvent prin următorul tablou clinic: urinări frecvente, în special noaptea, cu fragmentarea somnului; flux urinar slab; dificultate în a urina (micţiuni dificile, cu iniţiere greoaie a fluxului urinar); jet urinar intermitent (începe şi se opreşte de mai multe ori); incontinenţă urinară (bolnavul pierde involuntar urină – în picături sau jet slab); senzaţie de urinare incompletă. Riscul de apariţie a acestei boli (BPH) creşte odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, boala este rareori simptomatică înainte de 40 de ani, însă peste 50% dintre bărbaţii cu vârstă de 60 de ani şi peste 90% dintre cei de 70-80 de ani au simptomele de BPH. Hiperplazia prostatică severă poate duce în timp la apariţia de complicaţii importante, inclusiv la imposibilitatea eliminării urinei din vezica urinară. Retenţia de urină şi forţarea funcţiei vezicii urinare pot cauza infecţii recurente de tract urinar. La un mic procent din bărbaţi apare blocarea eliminării urinei (aşa-numitul „bloc vezical”), apar litiazele urinare („pietrele” în vezică şi/sau rinichi) şi, consecutiv, grade variabile de deteriorare a structurii şi funcţiei vezicii urinare şi rinichilor.Până de curând, intervenţia chirurgicală era metoda terapeutică preferată în cazul BPH.

În ultimul deceniu s-a constatat însă o redirijare a interesului specialiştilor spre terapii ne-chirurgicale. Pe lângă tratamentele medicamentoase clasice, medicina naturală oferă o cale de a preveni îmbolnăvirea prostatei şi de a creşte calitatea vieţii sexuale, reprezentată de utilizarea pe scară tot mai largă a unor plante medicinale care prezintă efecte benefice incontestabile în ameliorarea simptomatologiei BPH: palmierul pitic (Serenoa repens), urzica (Urtica dioica), zincul.

Walmark vine acum în sprijinul Dumneavoastră cu noul produs Prostenal Perfect, un supliment alimentar dedicat exclusiv bărbaţilor. Formula complexă a produsului include toate ingredientele mai sus-amintite, cu efecte benefice multiple în ameliorarea tulburărilor de funcţionare a prostatei şi a manifestărilor determinate de hiperplazia benignă a prostatei.

Urtica dioica (Urzica) – este o plantă des folosită în alimentaţie, dar şi în medicina naturistă. Rădăcinile şi frunzele plantei pot fi preparate sub diverse forme farmaceutice şi folosite pentru tratarea unor afecţiuni. Extern se foloseşte sub formă de şampon pentru a preveni mătreaţa şi excesul de sebum. Intern se foloseşte pentru tratarea inflamaţiilor în bolile artrozice, ca diuretic şi laxativ, în tratarea alergiilor şi în tratarea HBP. Rădăcina de Urtica Dioica este folosită pentru tratarea HBP datorită capacităţii acesteia de a reduce simptomele specifice afecţiunii. Eficacitatea tratamentului este sporită atunci când este asociat şi cu alte remedii naturiste.

Saw Palmetto (Palmier pitic) – ajută la menţinerea sănătăţii prostatei datorită conţinutului său ridicat în acizi graşi şi fitosteroli care împiedică creşterea în volum a prostatei.

Beneficiul adus de Zinc produsului Prostenal Perfect, este cel de crestere a nivelului de testosteron din sange, ducand astfel la o imbunatatire a vietii sexuale a barbatilor.

In Germania şi Austria fitoterapia este folosită în 90% din cazuri, chiar de la apariţia primelor simptome. Prostenal Perfect constituie o modalitate terapeutică eficientă şi pentru bărbatul care suferă deja de dificultăţi cu prostata. Prostenal Perfect are o influenţă benefică asupra stării de sănătate a prostatei, ajută la o corectă funcţionare a aparatului uro-genital (are efecte pozitive şi asupra potenţei masculine) şi ajută la scăderea inflamaţiilor tractului urinar.