3 salate de primăvară

3 salate de primăvară

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 0

Odată cu venirea primăverii ne putem bucura vremea caldă, plimbările în aer liber şi de fructele şi legumele de sezon. Alimentele bogate în antioxidanţi reduc incidenţa bolilor de inimă.

Alimente recomandate: măceşe, coacăze, portocale (surse de vitamina C), morcovi, ardei, salată (surse de vitamina A), usturoi, ceapă, peşte, ouă (surse de seleniu).  

1.      Salată verde cu sos de portocale

Ingrediente:

-          1 ceaşcă de salată verde

-          1 ceaşcă de brânză feta

-          1 ceaşcă de fasole neagră, înmuiată 12 ore

-          1 ceaşcă fulgi de migdale

-          1 ceaşcă suc de portocale

-          3 linguriţe suc de lămâie

-          1 linguriţă mentă proaspătă

-          Sare, piper

Mod de preparare:

Se amestecă sucul de portocale, sucul de lămâie, mentă, sarea şi piperul. Separat, se fierbe fasolea cu sare, iar brânza feta se taie cuburi. Se toacă salata şi migdalele şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se toarnă sosul şi se serveşte rece.

 

2.      Salată de dovlecel cu busuioc

Ingrediente:

-          Câteva linguriţe de lămâie

-          3 căţei de usturoi

-          3 cepe verzi

-          1 ceaşcă busuioc verde

-          Câţiva dovlecei

-          1 ceaşcă stafide

-          3 linguriţe oţet

-          Sare, piper, boia

Mod de preparare:

Dovleceii se taie felii, iar ceapa rondele. Stafidele se amestecă cu sucul de lămâie şi se lasă câteva ore la înmuiat. Uleiul se amestecă cu boia, usturoi, sare şi piper. Dovleceii se prăjesc pe grătar, se ung cu sosul de usturoi şi se lasă câteva minute pe fiecare parte. Restul de sos se amestecă cu oţetul, stafidele şi sucul de lămâie, se adaugă ceapa şi busuiocul şi se toarnă peste dovlecei. Se serveşte imediat.

 

3.      Salată cu ananas şi pui la grătar

Ingrediente:

-          1 căţel de usturoi

-          1 salată verde

-          1 ananas

-          2 bucăţi piept de pui

-          3 linguriţe sos picant

-          1 ceaşcă de coriandru

-          1 castravete crud

-          3 roşii

-          1 linguriţă suc de lămâie

-          3 linguriţe ulei de măsline

-          Zahăr, sare, piper

-          1 ceaşcă mazăre fiartă

 Mod de preparare:

Ananasul se curăţă şi se taie felii. Se curăţă castravetele şi se toacă. Roşiile se taie cuburi. Uleiul se amestecă cu sosul picant şi usturoiul zdrobit. Carnea tăiată felii  se unge cu acest amestec apoi se prăjeşte pe grătar câteva minute pe fiecare parte. La fel se prăjeşte şi ananasul. Salata verde se pune într-un bol alături de toate celelalte ingrediente. Se serveşte imediat.

 Poftă bună!!!