Pregătește-ți corpul pentru primăvară

Pregătește-ți corpul pentru primăvară

Publicat: 15.12.2017

Vizualizări: 6

Ca să te bucuri de lucrurile frumoase din jurul tău, trebuie întâi să ai grijă de tine. Un corp sănătos înseamnă o minte sănătoasă, iar o imunitate crescută înseamnă mai multă energie pentru hobby-urile tale.

În noi, în jurul nostru, în viaţa noastră, avem planuri cu noi, cu copiii noştri, cu prietenii şi familia noastră. Totodată, primăvara ne dezmorţim, reînviem într-un fel, ne bucurăm din nou, găsim noi prilejuri de a observa renaşterea naturii, a verdelui. Viaţa, aşa cum o vedem primăvara, pare nouă, mai frumoasă, de-abia începută.

Trezeşte-ţi pofta de viaţă şi bucură-te de timpul frumos şi de corpul tău! După o lungă perioadă de sedentarism, te provocăm să laşi în urmă iarna şi să te „dezgheţi” prin puţină mişcare. În repetate rânduri s-a demonstrate strânsa legătură dintre corp şi minte, dintre activitatea fizică şi buna dispoziţie. Aşa că de ce să nu ne folosim de acest lucru pentru a ne face zilele mai frumoase? Pentru că, în sfârşit, a venit vremea bună, sportul în aer liber este soluţia cea mai la îndemână ca să îţi recapeţi formele şi buna dispoziţie.

Iată recomandările noastre:

Plimbă-te!

Mersul pe jos nu costă nimic şi este extrem de plăcut, chiar terapeutic, să respiri aer proaspăt. În plus, mersul pe jos este benefic pentru respiraţie, pentru spate şi pentru picioare. Mersul alert stimulează activitatea cardiacă, duce la o mai bună circulaţie sangvină, iar efectul este unul benefic: mai mult oxigen pentru organe.

Descoperă oraşul pe bicicletă!

Dacă nu te încumeţi să te apuci de un sport greu şi solicitant, redescoperă mersul pe bicicletă şi explorează oraşul de plăcere. S-ar putea să descoperi locuri noi, s-ar putea să vezi lucruri interesante, şi cu siguranţă picioarele tale vor fi mai frumoase şi mintea mai limpede.

Fă jogging!

Dacă vrei cu adevărat o provocare, apucă-te de jogging! Cel mai bine ar fi să ai un parc în apropiere sau alei liniştite, dar dacă te simţi motivată poţi alerga oriunde. În afară de efectele benefice asupra inimii, circulaţiei şi sistemului respirator, jogging-ul accelerează sistemul digestiv, te ajută să arzi grăsimi, creşte capacitatea de lucru şi te ajută să dormi mai bine.

Dansează!

Dansul e poate cel mai distractiv şi mai firesc sport. Dansează în intimitatea casei tale, la o ieşire cu prietenii sau la ora de zumba, dar dansează! Îţi foloseşti toţi muşchii, arzi calorii şi te simţi grozav!

Dacă se poate, înoată!

Un sport mai puţin accesibil, dar extrem de sănătos este înotul. Poate că necesită mai mult efort, dar după o jumătate de oră la bazin deja vei simţi beneficiile. Înotul este un excelent antrenament cardiovascular, îţi tonifică musculatura, te ajută să slăbeşti şi îţi fortifică plămânii. Nu îţi forţează articulaţiile, iar un studiu recent a demonstrat că înotul te ajută să trăieşti mai mult şi cu siguranţă mai frumos.

Când te-ai bucurat ultima oară de corpul tău? Provocarea noastră e să renunţi la promisiunile de genul „Mâine încep să fac sport” şi să începi chiar azi să te simţi bine în pielea ta!