Bronzaţi-vă sănătos în timpul primăverii

Bronzaţi-vă sănătos în timpul primăverii

Publicat: 14.12.2017

Vizualizări: 1

De-abia aşteptaţi să vă bucuraţi de primele raze de soare ale primăverii? Aveţi însă grijă: în această perioadă razele solare au o intensitate mult mai mare şi, în plus, tenul palid este mult mai sensibil.

Dacă vă pregătiţi să mergeţi la munte, ar trebui să luaţi cu dumneavoastră o cremă grasă, cu un factor de protecţie de minim SPF 15.  Aceasta trebuie aplicată cu precădere în locurile delicate: pleoape, nas, urechi, buze. Este foarte important ca produsele folosite să ofere protecţie atât împotriva razelor UVA cât şi razelor UVB.

Cea mai ameninţată este, bineînţeles, epiderma copiilor. Pentru aceştia sunt indicate produsele cu grad înalt de protecţie. Este foarte important de ştiut că fiecare arsură a pielii survenită în copilărie constituie un risc din punct de vedere al apariţiei tumorilor de piele la o vârstă înaintată.

Nici buzele nu ar trebui să rămână neîngrijite, deoarece soarele şi vântul duc la apariţia de crăpături ale buzelor, iar pielea se descuamează. Foarte adecvate sunt, de exemplu, balsamurile cu conţinut de Aloe Vera.

Ştiaţi că? – cu fiecare 300 de metri de creştere a altitudinii intensitatea solară se măreşte cu 4%. Asta înseamnă că la munte, la o înălţime de peste 1500 de metri, soarele arde cu 20% mai puternic decât pe litoral. 

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  I
02.07.2019

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii I

Vara este, fară îndoială, cea mai bună perioadă pentru vacanţă. Fie că alegi muntele sau marea, este important să cunoşti câteva lucruri pentru a te asigura că vacanţa va decurge conform planului:

Citește mai mult
Vizualizări: 81
Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  II
04.07.2013

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii II

Felul în care arătăm reflectă starea de sănătate şi de echilibru în care se găseşte organismul. Cu cât avem o alimentaţie bogată în vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu atât pielea va radia de sănătate şi  îşi va păstra mai mult timp elasticitatea şi va îmbătrâni mai tarziu. Nu cremele sunt cele care salvează tenul ci o alimentaţie corectă şi un stil de viaţă sănătos.

Citește mai mult
Vizualizări: 6
Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  III
01.07.2019

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii III

De cele mai multe ori, atunci când suntem în vacanţă, alimentaţia are de suferit. Pentru a compensa aportul insuficient de vitamine şi minerale putem folosi suplimente alimentare care să menţină sănătatea organismului şi aspectul plăcut al pielii.

Citește mai mult
Vizualizări: 20