Pui umplut cu banane şi şuncă

Pui umplut cu banane şi şuncă

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 0

Această gustare are un conţinut bogat în proteine uşor digerabile, are puţine grăsimi animale şi un nivel scăzut de glucide. Bananele au un conţinut ridicat de minerale (calciu, fosfor, fier, magneziu, sodiu, potasiu şi zinc) şi vitamine (vitamina C, vitamina B6).

Ingrediente:

-          4 şniţele din piept de pui

-          100 g şuncă

-          2 banane

-          30 g stafide

-          Făină, ulei, sare

Mod de preparare:

Se bat şniţelele, se sărează şi se ung cu ulei de măsline şi condimente. Pe fiecare felie de piept de pui se pune întâi felia de şuncă şi apoi banana, se rulează carnea şi se prinde cu o scobitoare. Rulourile se prăjesc uşor în tigaie, apoi se pun  într-un vas la cuptor. Se coc aproximativ 25 de minute la o temperatură de 150⁰C. În timpul coacerii, rulourile se stropesc cu zeama din vas. După ce s-au copt, se scurge zeama într-o cratiţă, se adaugă stafidele şi un praf de făină şi se fierbe câteva clipe. Carnea se va tăia oblic, în felii groase, care se stropesc cu sosul obţiut. Se serveşte cu orez fiert.

Poftă bună !!