Conopidă coaptă cu sos de roşii

Conopidă coaptă cu sos de roşii

Publicat: 19.12.2017

Vizualizări: 0

Conopida este bogată în vitamina B1, B2, B3, B5, B6 si B9. De asemenea conopida conţine acizi graşi de tip omega 3 şi vitamina K şi este sursă de protein, fosfor şi potasiu.

Ingrediente:

-          200 g conopidă

-          100 g broccoli

-          ½ ou

-          40 ml lapte degresat

-          30 g brânză

-          100 g cartofi

-          100 g roşii

-          2 linguri ulei de măsline

-          2 căţei de usturoi

-          10 g ceapă

-          Sare, piper, nucşoară

Mod de preparare:

Se curătă şi se spală legumele, se desface conopida şi broccoli în bucheţele, pe care le fierbem uşor în apă sărată. Se amestecă oul cu laptele, se adaugă sare, piper şi brânză rasă. Legumele scurse se pun într-o tavă de copt, se stropesc cu amestecul de brânză şi se coc. Roşiile se opăresc, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Înăbuşim roşiile împreună cu usturoiul. Legumele coapte se servesc alături de sosul de roşii şi cartofii fierţi.

Poftă bună!!